24. september 2017

Her er thaiambassadens indre gemakker (video)

Skrevet av 

Thailands ambassadør i Oslo inviterte Thailands Tidende på en omvisning på ambassaden. Vi fikk også en prat med den nye konsulen om ting både norske thailandsfarere og thaier i Norge lurer på. Til slutt fikk vi noen gode råd fra Khun Saranya i visumseksjonen. Hun burde være et kjent fjes for mange.

 

Thailands ambassadør Prasittiporn Wetprasit drømte aldri om å bli politi- eller brannmann. Som oppvokst i en diplomatfamilie var det diplomat han skulle bli. Nå har han to år igjen til pensjonsalderen på 60 år.

Blir han aldri fristet til å si hva han tenker, på tross av sin diplomatrolle? Hvorfor føler han at han forstyrrer trafikken som fotgjenger i Norge, og hvordan er hverdagen i den kvinnedominerte visumsseksjonen i underetasjen? Ta en titt på videoen og finn ut.

FAKTA: Om Thailands ambassade i Oslo

■ Det har vært thailandsk ambassade i Norge i 30 år. For 21 år siden flyttet de inn i dagens lokaler i Eilert Sundts gt. 4 på Uranienborg i Oslo.

■ Selv om vi kun har møtt mannlige ambassadører i Oslo, så er 15 prosent av Thailands ambassadører kvinner. Og i diplomatkorpset som helhet er det i dag et flertall av kvinner.

■ Ambassaden har egen thailandsk kokk og serverer thaimat til gjester – som inkluderer nordmenn som er invitert dit, folk fra andre ambassader i byen, samt delegasjoner fra Thailand.

■ På ambassaden serveres aldri frukten durian. Ambassadøren sier at det er enkelte folk som ikke liker den sterke lukten.

[ annonse ]

■ Ambassaden har brakt en del av møblene fra Thailand. Det er teakmøbler med trekk i thaisilke.

■ Det er normalt ca. 40–50 mennesker innom visumavdelingen på en normal dag, i hovedsak er det nordmenn som skal søke om visum til Thailand.

■ Ambassadøren har hatt jobben i snart seks måneder. Han har benyttet tiden til å reise mye, han har bl.a. vært i Alta, Trondheim, Ålesund og Stavanger. 

■ Ambassadøren mener at thaier har noe å lære av norsk medisinsk forskning, mens norske leger kunne ha lært noe av akuttbehandling på thailandske sykehus, hvor det kryr av trafikkofre.

(© Thailands Tidende 24. september 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge