Terje Erlid var opprørt da vi møtte ham på Sjømannskirken i dag. Terje Erlid var opprørt da vi møtte ham på Sjømannskirken i dag. Foto: Helge Heyerdahl
17. oktober 2017

Lege Terje Erlid sjokkert over omtale

Skrevet av 

Legen som har hentet hjem mange dødssyke nordmenn i Thailand har fått alvorlige anklager mot seg på Facebook og i Dagbladet. Vi møtte ham og fikk hans reaksjoner på saken. 

 

Søndag kveld publiserte Dagbladet en artikkel basert på en sak som hadde vært debattert på Facebook. Artikkelen hevder at lege Terje Erlid tar kjempehonorarer for å få syke nordmenn hjem igjen.

Terje Erlid

Faksimile fra Dagbladet 15. oktober.

 

Terje Erlid har mange ganger hentet hjem dødssyke nordmenn fra Thailand, og har vært intervjuet om forholdene i Thailands Tidende. Tilfeldighetene ville ha det til at han var i Thailand, så vi fikk en prat med ham på Sjømannskirken i Pattaya.

– Artikkelen er i stor grad satt opp for å ikke ødelegge for den negative vinklingen. Den utelater å ta med mange av svarene mine, sier Erlid om Dagbladets artikkel, hvor han slipper til mot slutten med noen av sine dementier.

 

[ annonse ]

Sjokkert over Facebook-kommentarer

– Jeg ble gjort oppmerksom på at det ble skrevet negativt om meg på Facebook, og ble sjokkert da jeg så hva det dreide seg om. Normalt er jeg en sindig mann, men denne saken satte sindigheten på prøve, forteller Erlid. 

Erlid reagerte på det han omtaler som ondskapsfulle og til dels sjikanerende uttalelser om ham på Facebook. Det inkluderer folk med høy utdannelse og lederjobber i Norge, som har kommet med kommentarer.

 

– Honoraret kan virke høyt

– Men hva med påstandene om skyhøye honorarer?

– Honoraret kan virke høyt, men det skal dekke mye. Ikke minst alt det dyre utstyret vi har, drift av Medicteam osv. Om disse hjemtransportene skulle blitt dekket av forsikringen, så hadde det nok vært snakk om betydelig større summer. 

– Hva er årsaken til at dere velger å fly på businessklasse?

Det handler om pasientens komfort og sikkerhet, romslig plass for behandling og gratis ombooking av billett ved behov. Disse oppdragene er både slitsomme, og går over flere dager med lite søvn. Da er det viktig å være uthvilt, noe en reise på turistklasse ikke bidrar til. 

 

LES: Vil samle inn penger til komaoffer

LES: Skremmende bok om forsikringsløse

LES (VG): Henter hjem nordmenn fra sykehus i Thailand

 

Datteren misfornøyd

Vi tok kontakt med Synnøve Samuelsen Øverli, som er datteren til Harry Samuelsen som skulle fraktes hjem til Norge. Øverli var intervjuet i Dagbladet i denne saken:

– Hvordan føler du at saken ble fremstilt i Dagbladet, i forhold til hva som virkelig skjedde? 

– Saken i Dagbladet handler i og for seg ikke om kostnadene rundt det å hente hjem pasienter, men håndteringen av kronerullingen han hadde. Erlid sier til meg og Dagbladet at han ikke kunne svare pga. taushetsplikten. Når i alle dager setter den inn når det gjelder å informere om at oppdraget ikke vil bli utført? Jeg har heller aldri skrevet under noen kontrakt vedrørende oppdraget. Ikke nevnte han firmaet Medicteam heller, men at han var en pensjonert lege som hentet hjem pasienter fra utlandet. 

Erlids forklaring på at innsamlingen fortsatt etter at samarbeidet var avsluttet, var at han glemte å fjerne innlegget siden han var ute på et annet oppdrag med hjemsendelse av en nordmann. 

 

Steinfeld kritisk

Den profilerte NRK-veteranen Hans Wilhelm Steinfeld er nå kommunikasjonsmann i selskapet Corporate Communications. Han mener saken fremstilles skjevt:

– Jeg har lest oppslaget i Dagbladet, og syntes bare klagersiden kom frem der. Legen ble åpenbart mangelfullt sitert, for så lemfeldig kan han ikke ha uttalt seg. Utover det akter jeg ikke å blande meg inn i et slikt ordskifte, sier Steinfeld. 

Hans Vilheml Steinfeld

Hans Vilhelm Steinfeld. (Foto: FN-sambandet Norge).

(© Thailands Tidende 17. oktober 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge