[ annonse ]
Demonstrasjoner i Bangkok – både for og imot regjeringen Faksimile: Bangkok Post
12. januar 2020

Demonstrasjoner i Bangkok – både for og imot regjeringen

Skrevet av 
[ annonse ]

I morgentimene i dag kunne man observere to demonstrasjoner i Bangkok, begge med ca. ti tusen deltakere. Det har ikke vært rapportert om opptøyer.

 

Det mye omtalte «Run Against Dictatorship» (Wing Lai Lung, วิ่งไล่ลุง – «Løp for å fjerne onkel») ble arrangert i morgentimene i Suan Rot Fai. Arrangørene har opplyst at det var tilsvarende arrangementer i noen andre provinser, men det har ikke vært noen rapporter om det så langt. 

 

For fire dager siden ble det rapportert at politiet i provinsene Ubon Rachatani og Phayao ikke ville gi tillatelse til denne type demonstrasjoner.

 

I Lumpini Park dukket det opp en mer spontan protest, men også med ca. ti tusen deltakere, ifølge politiets uttalelser til Bangkok Post.

 

De ville markere sin støtte til tidligere kuppgeneral – nåværende statsminister – Prayuth Chan-ocha og hans regjering.

[ annonser ]

 

Demonstrasjonen mot dagens statsminister har sitt utspring i partiet Future Forward, som ble det tredje største partiet i parlamentet etter valget i fjor. De opplever nå motstand fra både parlamentshold og juridisk hold, og partiet er truet med nedleggelse og ledelsen utestengelse fra politikken.

 

LES: Parti føler seg motarbeidet av myndighetene – lover flere demonstrasjoner

 

Kritikken mot dagens regjering inkluderer den nye grunnloven de fikk vedtatt i 2017, hvor senatet utpekes, ikke velges. Det gjorde at dagens regjeringsparti kunne danne regjering med et solid flertall. Grunnlovsendringen var gjenstand for en folkeavstemning, men kritikere hevder at det ikke var noen rettferdig avstemning, fordi juntaen på det tidspunktet forbød kritikk av forslaget.

(© Thailands Tidende. 12. januar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)