[ annonse ]
Politi og shoppere utenfor kjøpesenteret Terminal 21 i Korat. Politi og shoppere utenfor kjøpesenteret Terminal 21 i Korat. Faksimile: Thairath
9. februar 2020

Drama i Korat: Drapsmannen er nå død. 30 mistet livet

Skrevet av 
[ annonse ]

En Sergent-Major i det militære skapte frykt i byen Nakhon Ratchasima i 18 timer før politi klarte å ta livet av ham i kjøpesenteret Terminal 21.

 

Oppdatering (9. februar kl. 17.30): Det er blitt funnet ytterligere tre døde i kjøpesenteret, så antall drepte er nå 30. Antall skadede er 57, hvorav tolv har måtte opereres.

Oppdatering (9. februar kl. 12.40): Det er blitt funnet ytterligere seks døde i kjøpesenteret, så antall drepte er nå 27. Antall skadede er 53, hvorav ti alvorlig.

 

Ca. kl. 09 i dag kom meldingen om at Sergent-Major Jakapan Thomma (32) var død. Han søkte tilhold i kjøpesenteret Terminal 21 siden i går ettermiddag, etter å ha drept flere folk på vegen til kjøpesenteret. Det var frykt for at han hadde tatt mange gisler, men det viste seg ikke å stemme.

 

Hele Thailand, samt store deler av resten av verden, har fulgt dette dramaet de siste 18 timene.

 

[ annonser ]

Det startet ifølge flere kilder med en krangel om provisjon ved et tomtesalg. Thomma hadde kjøpt hus av sin overordnede, Colonel Anantaroj Krasae (48), på et nytt boligfelt for 500.000 baht. Ifølge en ny bestemmelse kan man nå få låne 10 prosent mer enn kjøpesummen. Disse pengene, 50.000 baht, ville Thomma ha utlevert, men Krasae skal ha sagt at eiendomsagenten allerede hadde tatt disse pengene, etter en avtale dem imellom.

 

Da Thomma ikke fikk utbetalt pengene, tok han livet av både Krasae og tomtens eier, en 65 år gammel dame ved navn Anong Mitchan.

 

Men det var ikke nok. Han dro deretter inn til militærforlegningen Surathampithak, tok med seg godt med våpen og ammunisjon, og kjørte ut i trafikken i en jeep mens han skjøt flere personer langs vegen, angivelig hele ni personer. Han postet bilder og video på sin egen facebookside underveis. Den siden er nå slettet av Facebook.

 

Deretter stoppet Thomma ved det populære kjøpesenteret Terminal 21, og begynte å skyte folk der. Mange flyktet i panikk, mens andre folk gjemte seg i det seks etasjers store kjøpesenteret. Kl. 03 i natt gjorde politiet et raid for å tving Thomma ut. En politimann ble drept.

 

I skrivende stund er det meldt om 30 drepte og 57 skadede, hvorav tolv alvorlig. Etter at denne artikkelen først ble publisert, ble det funnet ytterligere ni døde i kjelleren til kjøpesenteret, der gjerningsmannen oppholdt seg de siste timene før han ble skutt av politiet. Så tallet døde økte fra 21 til 30.

 

Bangkok Post har intervjuer med noen som klarte å rømme kjøpesenteret og forteller om et blodig drama.

(© Thailands Tidende. 9. februar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)