[ annonse ]
Lydhøre nordmenn på Jomtien Garden Resort. Lydhøre nordmenn på Jomtien Garden Resort. Foto: Dag A. Ekeberg
9. februar 2016

Hundre nordmenn på ambassademøte

Skrevet av 
[ annonse ]

Nordmenn i Pattaya hadde i dag sjansen til å møte både ambassaden, NAV og Helfo.

 

Vegard HolmelidOmlag hundre personer benyttet anledningen kl. 11.00 på Jomtien Garden Resort. De fremmøtte fikk med seg en to timer lang informasjonsøkt, etterfulgt av tjue minutters kaffepause og deretter – nytt av året – personlig veiledning fra etatene som var tilstede. Det var satt av ti minutter pr person til de som meldte seg på ved å trekke kølapp. Tjenesten var flittig brukt.

Tilstede var NAV Pensjon, NAV Internasjonalt og Helfo, i tillegg til ambassadens personell på visum og konsulære saker.

Ambassadøren var ikke tilstede, så det var nestkommanderende, ambassaderåd Vegard Holmelid (bildet til høyre), som åpnet møtet. Han ga et innblikk i hverdagen ved ambassaden. Han fortalte også om jobben med å holde embetsverk og politikere hjemme orientert om situasjonen i Thailand. De ville ifølge Holmelid vært fullstendig feilinformert hvis de bare hadde hatt mediene som kilde. Holmelid fortalte også litt om egen bakgrunn. 42-åringen er gift med tre barn og har hatt jobben i ca. et halvt år nå.

Ambassaden, NAV og Helfo ga fra seg mye informasjon om virksomheten. Dette kan lastes ned fra ambassadens websider. Ellers ble det nevnt av visumsenteret VFS fra 28. mars flytter til Sukhumvit Soi 13. 

Gårdagens møte i Cha-am skal ha trukket til seg ca. halvparten av fremmøtet i Pattaya, ifølge Holmelid. Torsdag er det Udon Thani som står for tur, mens uken avsluttes i Phuket med et møte på fredag.

(Thailands Tidende Nett 9. februar 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)