[ annonse ]
1. januar 2017

Walking Street kan reddes

Skrevet av 
[ annonse ]

Sagaen om en mulig rivning av sjøsiden av Walking Street går videre. Juntaen har vært nådeløse mange steder i Thailand når det gjelder privat virksomhet som har tatt seg til rette på statens land, men de virker å være mer fleksible i Pattaya. Det er for tiden et konsulentfirma kalt Silapakorn Consulting Team som utreder ulike løsninger.

Pattaya Mail rapporterer at lederen Thana Jirapiwat nå opplyser at de vil se på nye løsninger som kan ha mindre radikal effekt på den verdensberømte gaten. 

Under den andre offentlige høringen om saken stilte det opp bedriftseiere som brakte med seg juridiske dokumenter og skjøter som skulle vise at de faktisk hadde krav på tomtene de besatte. De forlangte en utredning av myndighetene før det eventuelt ble tatt noen avgjørelse. Ifølge Pattaya Mail har disse dokumentene vært benyttet i argumentasjonen tidligere, i denne saken som nå har versert i over 20 år.

Så tidlig som i 1988 ble det påstått at 101 bygninger i Walking Street var bygget på statens land. Nå har konsulentfirmaet på nytt utsatt avgjørelsen. De vil utrede løsninger som har en mindre dramatisk effekt på de som driver sin virksomhet i Walking Street. 

Dette er et av de få stedene i landet som har fullt av besøkende året rundt – uavhengig av om det er lav- eller høysesong – og det tjenes store penger her, som stort sett havner i lommene til et fåtall av de opprinnelige mektige familiene i Pattaya. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)