[ annonse ]
17. mai 2018

17. maitog i Thailand – se bildene

Skrevet av 
[ annonse ]

 

Thaier fikk oppleve det spesielle synet å se barn og voksne i 17. maitog på tre steder i Thailand i dag. Vi har bilder fra Pattaya (video over), Bangkok og Nakhon Phanom. Det var også feiring i regi av foreningen Nordmenn i Hua Hin.

 

240 feststemte deltakere på Sjømannskirken

17. maifeiringen i Pattaya skjedde med flott vær, spesielt for de som tåler varmen godt. Prest Ragnvald Seierstad lurte i sin tale på om 17. mai var den varmeste dagen i året her. Normalt er det hett, med unntak av i fjor, da regnet øste ned.

Deltakerantallet har holdt seg temmelig konstant de siste årene. I 2016 meldte vi om 245 deltakere, i fjor 250 og i år stoppet telleverket til frivillig medhjelper Stig Weigner på 240.

En gjeng med frivillige kvinnelige medhjelpere stilte med ekte norsk bakverk med norske flagg i pynten.

Arrangementet startet med frokost klokka 10, barnetoget gikk 11.30 og det meste var over klokken 13.

Dagens taler var sjømannsprest Ragnvald Seierstad, som snakket om likhet og rettferdighetstanken, som verdier Norge har hatt helt siden 1814, og også bør ha videre i fremtiden. Han snakket også om eidsvollsmannen Hans Christian Falsen som en viktig person bak grunnloven, og en person som var tro til sitt ord og sa fra seg adelskapet sitt.

[ annonser ]

Falsen var å finne på norske tusenlapper fra 1990 til 2001, og Seierstad sa spøkefullt at han håpet de fremmøtte derfor hadde sett Falsens portrett mange ganger. (Foto: Dag A. Ekeberg)

BILDER:

Bilde nr. 1: Sjømannsprest Ragnvald Seierstad holder dagens tale i Pattaya.

Bilde nr. 2: Fanen først i toget ble båret av Tom Thorkildsen (tv.) og Hans Konrad Nyvoll.

Bilde nr. 3: Frivillige medarbeidere med ekte norsk bakverk, i midten med kakespaden ser vi Prakaikaew Weigner.

 

Stor stemning i Bangkok

Som vanlig inviterte Nordmannsforbundets 17. maikomite i Bangkok, i samarbeid med ambassaden, nordmenn og andre med tilknytning til Norge til 17. maifest i ambassadørens residens i Sukhumvit Soi 38. Det romslige hageanlegget midt i et av Bangkoks mest populære strøk så flere hundre barn og voksne deltakere.

17. maitoget beveget seg i år ut i soien ved residensen. I fjor, i regnet, ble det kun gått frem og tilbake til porten.

Deltakerne var en blanding av nordmenn som jobber i Bangkok, andre fastboende og turister.

Det er gallamiddag på Sheraton Grand Sukhumvit kl. 19.00 i kveld, for de som har meldt seg på. (Foto: Sindre Johan Cottis Hoff)

 

Norsk stemning i That Phanom

Kl. 10 var det fremmøte på Baan Sabaijai Resort, som ligger i That Phanom i Nakhon Phanom-provinsen. Barnetoget gikk som normalt kl. 11. Baan Sabaijai er en resort og rehabiliteringssted drevet av Oskar Jørgensen, som startet opp med Baan Sabaijai i Pattaya høsten 2003.

Menyen på lunsjen var lapskaus og norsk flatbrød. Det var også tilgjengelig thaimat. I kveld er det middag kl. 18 og underholdning av den vietnamesiske artisten Van Anh Danbau. Mer informasjon er å finne på Baan Sabaijai Resorts facebookside. (Foto: Privat)

 

70-80 personer i Hua Hin

Vi har dessverre ikke fått noen bilder fra Hua Hin, men webredaktør Arne Gravdahl i foreningen Nordmenn i Hua Hin opplyser følgende:

– Vi feiret dagen på restaurant Sailom. Ifølge ansvarlig for arrangementet, Trond Brekke, var vi et sted mellom 70 og 80 personer. Vi startet med et opptog, hvor alle deltok, og så ble det servert pølse m/lompe og is. Deretter litt småleker for barna og tautrekking for damer og menn. Sola skinte fra skyfri himmel, og det ble et meget bra arrangement.

(17. mai 2018. © Thailands Tidende)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)