[ annonse ]
1. november 2018

Forvirring om NAVs døgnsatser

Skrevet av 
[ annonse ]

Sykehusutgifter refunderes ikke pr dag eller natt, men pr påbegynte 24-timersperiode.

 

Etter det Thailands Tidende erfarer har nordmenn som er frivillige medlemmer i NAV fått refundert sine sykehusutgifter fra Helfo avhengig av hvor mange netter de har tilbrakt på sykehus. Dette kan ha ført til feil utbetalinger. Det dreier seg om THB 14.500 per døgn som er maksimumssatsen til Helfo.

En leser vi snakket med fortalte at han tidligere fikk utbetalt pr natt, mens det nå utbetales pr dag. Dette har vi fått bekreftet fra Bangkok Pattaya Hospital, som sier at de har opplysningene fra den norske ambassaden.

Men når vi kontakter Helfo, får vi vite at regelverket er uendret, og at man skal ha refusjon basert på antall 24-timersperioder man er innlagt.

Hvis du for eksempel blir innlagt en dag kl. 10 og utskrevet neste dag kl. 08, skal du ha refundert én døgnsats, men hvis du blir utskrevet kl. 12, har det gått mer enn 24 timer, og du skal ha refundert to satser.

Ting tyder på at enkelte saksbehandlere hos Helfo kan ha praktisert regelverket feil. Det er derfor viktig at frivillige medlemmer i NAV sjekker at de har fått utbetalt korrekt beløp.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2018 – 1. november 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)