[ annonse ]
Budrundene på et japansk fiskemarked skjer raskt og kan være forvirrende. Budrundene på et japansk fiskemarked skjer raskt og kan være forvirrende. Foto: Mark Gunn, Flickr
4. oktober 2019

Ny turistattraksjon planlegges i Pattaya: Japansk fiskemarked

Skrevet av 
[ annonse ]

Nord for Pattaya har havnevesenet satt av 55 rai og 600 millioner baht til et fiskemarked etter japansk mønster – hvor folk kan overvære intrikate budrunder på dagens fangst, og etterpå besøke butikker og restauranter.

 

Sjefen for landets havnevesen, løytnant Kamonasak Phromprayoo, opplyser til den thaispråklige avisa ThaiQuote at prosjektet er ment å ha byggestart om et drøyt år – mot slutten av 2020. I skrivende stund jobbes det med planer for utformingen, som inkluderer noe de kaller «fiskebroer».

 

Banglamung

Her er markedet planlagt. Klikk for Google Map.

 

Det hele skal skje ved utløpet av Banglamung-kanalen, drøyt ti kilometer nord for sentrum av Pattaya. Dette området er også vegg-i-vegg med det planlagte tredje byggetrinn på landets største havn – Laem Chabang.

 

[ annonser ]

Havnedirektøren sier at fiskemarkedet vil ha byggestart før havnas tredje byggetrinn, som for øvrig har planlagt byggeperiode på to år.

 

Det er ikke antydet noen åpningsdato for fiskemarkedet, men det opplyses at havnevesenet vil overlate det ferdige prosjektet til sivile deler av befolkningen, som vil stå for administrasjonen av markedet.

 

De som lurer på hva som er så spesielt med et japansk fiskemarked kan søke etter videoer på nettet. Slike markeder er blant Japans turistattraksjoner.

(© Thailands Tidende. 4. oktober 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)