[ annonse ]
Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin. Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin.
13. juli 2020

Myndighetene ber om unnskyldning for Covid hos den egyptiske ambassaden

Skrevet av 
[ annonse ]

Mens norsk feriefavoritt Florida meldte om 15.299 nye smittetilfeller i går, var det stor oppstandelse hos thailandske myndigheter over ett eneste tilfelle – hvor en egypter hadde sluppet unna karantenebestemmelsene.

 

Thailand har en bestemmelse om offentlig karantene for alle utlendinger – med unntak av ambassadepersonell, som har lov med egenkarantene.

 

Dette blir nå revurdert, etter at en person hos den egyptiske ambassaden testet positiv for Covid-19. Det dreier seg om en mannsperson på 43 år som ankom Thailand via Pakistan 8. juli.

 

Ifølge den statlige tv-stasjonen NBT bodde han på et hotell i Rayong, og reiste videre til Kina 11. juli. Det er i skrivende stund uklart hvordan han fikk reise videre etter at han testet positiv for coronaviruset.

 

En større del av dagens pressekonferanse ble viet dette tilfellet, og pressetalsmann Taweesin ba folket om unnskyldning for denne glippen. Han sa at det var en gjensidig tillit i diplomatiet, men at dette nå måtte sees på på nytt.

[ annonser ]

 

De siste 49 dagene har de eneste registrerte smittetilfellene dreid seg om thaier som har returnert fra utlandet og har befunnet seg i offentlig karantene. Men nå er det altså også en utlending med på statistikken. I tillegg til egypteren var det i dag to andre tilfeller, en thai som returnerte fra Barain og en fra Kuwait.

 

Mange finner det uvirkelig at Thailand skal ha havnet i den situasjonen de er. Mens konkurrenter på turistmarkedet for nordmenn – som USA, Italia og Spania – har hatt store smittetall, har Thailand de siste 49 dagene hatt null innenlands smitte. Europeiske turistland åpner opp for turister i sommer, men det gjør ikke Thailand. USA tillater forøvrig heller ikke turistankomster pr i dag.

 

Ingen kunne vel forutsagt at thaiene skulle bli verdens perfeksjonister i denne situasjonen. Men når de nå har oppnådd null innenlandsk smitte – i hvert fall i henhold til det som er rapportert – så blir et nytt smittetilfelle en stor begivenhet og nyhetsoppslag.

 

I et land hvor verken myndigheter eller befolkning bryr seg om at det dør ca. 50 personer i trafikken hver dag, blir dette for mange helt uvirkelig.

 

Men slik er situasjonen blitt, og da holder den militært utgåtte regjeringen – som nå også opererer under en unntakstilstand – veldig nøye oppsyn med grensene og hvem som kommer inn.

 

Det ble på dagens pressekonferanse spurt om folk fra naboland som sniker seg inn i Thailand. Det er blitt plassert grensepoliti langs deler av Mekongfloden, men en kort båttur om natten over denne elva har i alle år vært en enkel vei inn i Thailand, og det antas at det fortsatt kommer folk fra nabolandene inn denne veien.

 

Nordmenn som vil til Thailand må finne seg i å måtte holde seg i den offentlige karantenen i 14 dager. Det er mulig å bo på hoteller som samarbeider med myndighetene, men det blir kontrollert at man overholder karantenebestemmelsene og ikke beveger seg ut av hotellområdet.

 

Turistmyndighetene har lansert ideer om at utvalgte steder kan bli en del av Travel Bubbles, hvor man slipper karantene, men dette er noe sentralmyndighetene pr i dag ikke har skrevet under på. Det har dreid seg om Chiang Mai, Koh Samui, Krabi, Phuket og Pattaya.

(© Thailands Tidende. 13. juli 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)