[ annonse ]
Ny smitterekord, det ligger an til strengere virustiltak Fra dagens pressekonferanse med Dr. Apisamai Srirangsan.
8. juli 2021

Ny smitterekord, det ligger an til strengere virustiltak

Skrevet av 
[ annonse ]

Med 7058 nye smittede og 75 dødsfall rapportert siste døgn, advarer nå myndighetene om strengere tiltak, men det endelige vedtaket kommer i morgen.

 

På dagens pressekonferanse ble det presisert at tiltakene vil bli endelig vedtatt i møtet i Den store covid-komiteen, ledet av statsministeren, som starter i morgen kl. 10.

 

Pressetalsfolk advarte imidlertid om at det mest sannsynlig blir strengere tiltak. Normalt vil dette da gjelde fra midnatt natt til lørdag.

 

På sosiale medier snakker folk om Lockdown i Bangkok med omegn. Myndighetene presiserer imidlertid at de ikke benytter dette ordet.

 

De ønsker imidlertid at folk skal holde seg hjemme, spesielt nattestider. Og også jobbe hjemmefra.

[ annonser ]

 

Så spørs det hva som kommer av påbud for at de skal oppnå dette. Det ligger i kortene at åpningstider for kiosker som 7-Eleven og større kjøpesentre vil reduseres. 

 

Restauranter i Bangkok og omliggende provinser er allerede nedstengt, med unntak av take-away. Dette forbudet kan bli utvidet til flere provinser.

 

Det ligger også i kortene at det blir strengere kontroll med reisevirksomhet mellom provinsene.

 

Samtidig med smitteøkningen er Phuket Sandbox åpnet for vaksinerte turister. I går ble det rapportert om det første smittetilfellet blant tilreisende turister. 

 

Det dreier seg om en person fra Dubai i United Arab Emirates. Han oppholdt seg på hotellrommet i påvente av testresultatet, og ble sendt til sykehus. 13 andre passasjerer på samme flyvning får nå 14 dagers karantene, ifølge Thai PBS World.

 

Ca. 2100 turister har ankommet Phuket i den første uka av Phuket Sandbox. 

 

Ellers har nedstengningen av konstruksjonsvirksomhet i Bangkok med omegn nå også fått effekt for nabolandet Laos, som i dag rapporterte om 56 nye smittetilfeller, hvorav 44 var fra arbeidere som hadde returnert fra sine jobber i Thailand. 

 

I dag meldte Sjømannskirken i Pattaya at de stenger ned midlertidig, etter konsultasjoner med norske og thailandske myndigher om smittetallene.

(© Thailands Tidende. 8. juli 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)