[ annonse ]
Gjerningsmannen avbildet sammen med kone og barn. Alle tre er blant de døde. Gjerningsmannen avbildet sammen med kone og barn. Alle tre er blant de døde. Faksimile: Matichon online
6. oktober 2022

36 drepte i masseskyting – flest barn

Skrevet av 
[ annonse ]

En barnehage i provinsen Nong Bua Lamphu ble i dag angrepet av en tidligere politimann med skytevåpen.

 

Oppdatering (7. oktober 2022): Dødstallet har steget til 37. Drapene skjedde få timer etter at gjerningsmannen hadde møtt i retten i forbindelse med narkotikabruk og avskjed fra politiet. Han var beordret å møte i retten igjen i dag (7. oktober) i forbindelse med narkotikaforbrytelser han var tiltalt for. Red.

 

Pol Sergeant Panya Kamrab (34) gikk til angrep med flere skytevåpen på barnehagen hvor sønnen tidligere gikk. 19 gutter og 3 jenter i barnehagen ble drept. Samt 2 kvinnelige lærere.

 

Den tidligere politimannen tok deretter bilen og skjøt flere folk på veien hjem til huset sitt. Der satt han fyr på bilen, og skjøt deretter sin kone, sønn og til slutt seg selv. Sønnen var tre år gammel, og hadde blitt tatt ut av barnehagen for ca. en måned siden, ifølge lokale rapporter

 

I skrivende stund rapporteres det om 36 drepte og 12 alvorlig sårede.

[ annonser ]

 

Politimannen jobbet etter sigende med narkotika innen politivesenet, men skal ha blitt avskjediget grunnet eget bruk av methamphetamine.

 

En slektning ba nylig ledelsen om å få ham gjeninnsatt, men det skal ikke ha vært mulig.

 

Det var i Na Klang-distriktet i provinsen langt nord i Isan at skytingen skjedde. Nongbua Lamphu Provincial Hospital søkte etter blodgivere, men oppgir nå at de har tilstrekkelig blod til å behandle de skadede. 

 

Kilder er blant annet Channel 3 og Matichon Online (thai).

 

(© Thailands Tidende. 6. oktober  2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)