[ annonse ]
Mange eldre har blitt vaksinert i dag. Mange eldre har blitt vaksinert i dag. Faksimile: Covid-komiteen.
7. juni 2021

Vaksinering i gang for alvor, ny webside for utlendinger

Skrevet av 
[ annonse ]

Vaksinering startet for alvor i dag og virker å gå etter planen. Utlendinger over 60 år, eller med underliggende sykdommer, har fått en ny webside å registrere seg på.

 

Thailandske myndigheter har i lengre tid poengtert at alle som befinner seg i Thailand – enten de er thailandske statsborgere eller ei – har rett på gratis vaksinering. Likevel møter våre lesere uvitenhet på dette punktet når de kontakter sine lokale sykehus.

 

Vi har hørt fra mange lesere den siste tiden. De fleste forteller at lokale sykehus enten ikke vil registrere dem ennå, eller ikke er klar over at vaksinering også gjelder for utlendinger.

 

For å bøte på slike problemer, ble det i dag kl. 15.00 lansert en ny webside for vaksinering av utlendinger, etter at myndighetene droppet å innføre registrering via pass på appen Mor Prom.

 

Thailands Tidende

[ annonser ]

ThailandIntervac.com

 

Denne websiden har vært vanskelig å få aksess til i dag, med lange ventetider. Folk anbefales å ha litt is i magen.

 

De som pr i dag kan registrere seg er utlendinger over 60 år, eller de med underliggende sykdommer. De må vise kopi av legeerklæring når det gjelder underliggende sykdommer, men myndighetene har uttalt at de vil bruke skjønn, og ikke være urimelige.

 

Sinovac og AstraZeneca er de to vaksinene man kan velge mellom nå. Det er også listet Johnson & Johnson samt Moderna, som tydeligvis blir tilgjengelig på et senere tidspunkt. Siden er oppdatert pr 6. juni, står det, så det kan komme til ytterligere vaksinemerker etter hvert.

 

Det er tre sykehus i Bangkok som i skrivende stund er tilgjengelig for vaksinering av utlendinger. Det er MedPark Hospital, Vimut Hospital og Phyathai 2 Hospital. To andre sykehus er listet, men foreløpig ikke operative. Det dreier seg om Bangkok Hospital Pattaya og Bangrak Vaccination and Health Center.

 

De som ikke sokner til Bangkok eller ikke vil registrere seg online, kan velge å kontakte sykehus hvor de har pasientjournal, men noen av disse er altså ennå ikke oppmerksom på at utlendinger skal behandles på lik linje med thaier.

 

Thailands Tidende

Thailandske myndigheter har publisert denne rettledningen for utlendinger som vil registrere seg ved lokale sykehus.

 

Det var stor oppmerksomhet om oppstarten på vaksineringen i dag. 7. juni har i lengre tid stått i vaksinens tegn. I løpet av to timer fra kl. 10 til 12 i dag ble det ifølge Covid-komiteen gitt 143.000 doser på 986 ulike steder i Thailand, og de sier at målet om ti millioner doser i løpet av juni er innen rekkevidde.

 

Fra de første dosene ble gitt i slutten av februar er det hittil gitt ca. 4,2 millioner doser, hovedsakelig til offentlig ansatte i utsatte stillinger.

 

Ellers ble det nylig rapportert at de første 1,8 millioner doser av lokalt produsert AstraZeneca ble levert til myndighetene. Andre land i området, som Malaysia og Filippinene, var forespeilet thaiprodusert vaksine i juni, men de må vente til juli, heter det nå.

(© Thailands Tidende. 7. juni 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)