[ annonse ]
India krever nå coronatest for thailandsfarere Faksimile: The Times of India
26. desember 2022

India krever nå coronatest for thailandsfarere

Skrevet av 
[ annonse ]

Kinesiske turgrupper uteblir fortsatt fra Thailand, og nå ser det også stygt ut for den nest største folkegruppen av turister – indere.

 

27 prosent av alle turistankomster i Thailand i 2019 kom fra Kina. Disse er nå helt borte, mens andre lands ankomster tar seg opp. I 2022 ligger det an til 10,7 millioner turister, mot 39,9 millioner i 2019, det siste året før pandemien.

 

Thailand har drevet markedsføring mot det indiske markedet helt siden i januar 2020, slik vi rapporterte, rett før pandemien dukket opp.

 

LES: Stadig flere indere – de forventes å velge Thailand fremfor Midtøsten (14. januar 2020)

 

Dette har gitt resultater som er mye bedre enn de har opplevd med markedsføringskampanjer i vestlige land. India er nå det ledende landet for turistankomster i Thailand.

[ annonser ]

 

Tourist Authority of Thailand (TAT) opplyser at pr 10. desember var det 857.930 turistankomster fra India. De oppholder seg her I snitt 7,43 dager og bruker i snitt  40 000 Baht pr reise.

 

En favorittdestinasjon for indere er Pattaya. Man ser stadig flere indiske restauranter i byen, og utesteder i Walking Street som spesialiserer seg på det indiske markedet. I flere tilfeller er det nå indiske restauranter i lokasjoner som pleide å være 7-Eleven. 

 

Men indisk presse rapporterer nå at de som ankommer fra Thailand, Kina, Hong Kong, Japan og Sør-Korea må vise en negativ RT-PCR-test ved ankomst. Det inkluderer indere som har feriert i f.eks. Thailand og er på vei hjem.

 

De som tester positivt for coronaviruset vil havne i karantene ved hjemkomst til India, ifølge helseminster Mansukh Mandaviya. Dette er et ledd i nye regler som innebærer tilfeldig testing av to prosent av de som ankommer India. Det er uklart hvorfor Thailand er blant landene som er blitt utpekt til test for alle som ankommer. 

 

Dette vil ifølge kommentarer i indisk presse føre til at indere isteden velger andre nærliggende turiststeder, som Vietnam, Singapore, Malaysia, Abu Dhabi og Dubai.

 

(© Thailands Tidende. 26. desember 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)