[ annonse ]
1. mai 2010

Turistnedgang to år på rad for Spania

Skrevet av 
[ annonse ]
Det har vært nedgang i turistantallet i Spania to år på rad. I 2008 var det en nedgang på 2,3 prosent mens i 2009 var det en nedgang på hele 8,5 prosent fra året før, fra 57,4 millioner besøkende til 52,5 millioner. Nedgangen førte til at Spania rykket ned fra andre til tredjeplassen over mest populære turistland. Det er Frankrike som mottar fleste turister, nå fulgt av USA, ifølge pressebyrået AFP.

Turistminister Joan Mesquida sier han er betinget optimist for 2010, mest på grunn av bedret økonomi i Storbritannia og Tyskland, som er de to landet som har fleste turister i Spania. Storbritannia står for om lag en fjerdedel av alle turister i Spania, og pundets fall i forhold til Euro har betydd lavere antall turister. Pundet har også falt dramatisk i forhold til thailandske baht, men pengene strekker uansett mye lenger i Thailand.

Spania har også merket at turister i økende grad heller drar til Tyrkia og Egypt, og at små internettbaserte reisebyråer stjeler kunder blant tradisjonelle badeferieturister. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 5/2010 - 1. mai 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)