2. september 2012

Ambassaden sliter med visumsenter

Skrevet av 

Ingen har klart å få bukt med falske agenter som holder til utenfor det norske visumsenteret. Ambassaden er i samtale med VFS Global og eieren av Amarin Tower, men agentene driver som før.

 

Thailands Tidende skrev i desember 2011 om byrået som holder til rett utenfor VFS Norway Visa Application Centre (NVAC) i Bangkok og kaprer intetanende visumsøkere før de komme til NVACs dør. Agentene er der fortsatt, slik vi og andre har opplevd. Vi spurte attaché Tanya B. Nilsen ved ambassaden:

- Har ambassaden vurdert denne situasjonen?

- Ambassaden er kjent med at eksterne visumagenter har åpnet kontorer på Amarin Tower etter at det felles nordiske visumsenteret åpnet i juli 2010, og at et slikt kontor har flyttet inn i lokalene ved siden av NVAC. Vi har fått noen tilbakemeldinger på at enkelte søkere har blitt ”kapret” utenfor Amarin Tower eller rett utenfor heisen i 8.etasje av noen som utgir seg for å være representanter fra NVAC eller fra ambassaden. Lokalene og korridoren utenfor er for øvrig videoovervåket.

 

Ser på muligheter

Nilsen opplyser at ambassaden har vurdert den konkrete situasjonen og tatt det opp i møter med VFS Global - eieren av NVAC - og kollegene fra de andre nordiske ambassadene. Hun sier at problemet tas svært alvorlig og at de gjentatte ganger har vært i kontakt med ledelsen i bygget i sakens anledning.

[ annonse ]

Ledelsen i bygget har ifølge Nilsen instruert vaktselskapet der til å overvåke korridoren og sende deres vakter til 8. etasje dersom de ser at de ansatte på visumbyrået ved siden av NVAC oppholder seg i korridoren og venter utenfor heisen.

- Dersom dette ikke bidrar til å bedre forholdene vil andre tiltak bli fortløpende vurdert, sier Nilsen.

 

Uanmeldte kontroller

- Har samarbeidet med VFS vært evaluert fra ambassadens side ennå?

- Samarbeidet med VFS Global evalueres kontinuerlig av ambassaden. Vi foretar regelmessige uanmeldte kontroller i lokalene til VFS Global for å forsikre oss om at oppgavene i henhold til vår samarbeidskontrakt blir utført på en tilfredsstillende måte. Våre stikkontroller har til nå vist at VFS Global har utført oppgavene på en profesjonell og tilfredsstillende måte.

 

Slik opererer de:

Daglig leder i VIP-Reiser i Pattaya, Tom Stenshavn, forteller hvordan agentene utenfor NVAC jobber:

- Ingen gir fra seg skriftlig info, priser eller annet, kun businesskort uten firmanavn - kun med telefonnummer. De tar ofte mellom 20.000 og 50.000 baht for jobben, men i starten oppgir de ca. 7000 baht som den totale kostnaden.

Stenshavn fortsetter: - Våre ansatte informerer alltid søkerne om dette problemet, slik at de er inneforstått med at de ikke skal la seg lure i noen betalingsfelle når de kommer inn for å levere papirer.

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge