På Hemingway’s kostet en ovnsstekt norsk laks med tilbehør 340 baht. På Hemingway’s kostet en ovnsstekt norsk laks med tilbehør 340 baht. Foto: Elisabeth Grimsø
2. august 2014

Slik sparer du penger i Bangkok

Skrevet av 

Her har du tre alternativer til en hel dags underholdning i Bangkok for kun 2500 baht pr person. Overnatting og frokost må du ordne selv, men ut over det så holder det fint med en norsk femhundrelapp pr dag.

 

Alternativ 1: Kokkekurs, Grand Palace og pizza

Vi startet dagen med matlagingskurs hos Tongue Thai til 1500 baht. Dette inkluderte naturlig nok en solid lunsj. Tongue Thai tilbyr to kurs per dag, enten på morgenen (9–12.30) eller ettermiddagen (13.30–17) seks dager i uken. Hver dag har forskjellige menyer, så her er det mulig å velge hva en ønsker å lære. Vi var der en torsdag morgen som bød på rød karri med kylling og mango med sticky rice på menyen. Likeledes lagde vi «svigersønn-egg» (Khai Luk Kheuy).

Elvebåt til 15 baht

Etter lunsjen hoppet vi på en elvebåt på Chao Phraya og tok den til stopp nummer 8. Dette kostet den nette sum av 15 baht pr person. Vær oppmerksom på at det opereres med to type båter – turistbåter og «transportbåter». Turistbåtene går oftere og koster mer. Dersom du kjøper en transportbåtbillett kan du risikere å måtte vente litt. Rett før stopp 8 er det verdt å ta en titt til venstre, da får du se Wat Arun, helt gratis.

Grand Palace et must

Fra kaia er det en liten gåtur i varmen før man kommer til inngangen til Grand Palace. Inngangspenger for utlendinger er 500 baht. Grand Palace er et «must see» for turister som kommer til Bangkok. Her er det mange vakre detaljer og storslagne bygninger som ble startet bygget i 1782 som et hjem for kongen. Man kan også få med seg Emerald Buddha og en miniatyrversjon av Angkor Wat. Vær oppmerksom på å ta med noe å dekke til skuldre og knær med, ellers risikere du å miste mye tid i kø for å låne bukser og topper.

[ annonse ]

Neste post på programmet, som er verdt å gjøre siden det ligger så nærme, er å ta en tur innom Wat Pho. Inngangspenger her er 100 baht og inkluderer en flaske vann. Hovedattraksjonen her er «The Reclining Buddha». De har også en skole for tradisjonell massasje her, 260 baht for 30 minutter. Vi måtte dessverre velge bort massasjen da vi allerede hadde brukt 2115 av budsjettet og satt igjen med 385 baht som vi ønsket å spise middag for.

Bangkoks beste pizza?

Etter den fantastiske thailunsjen tidligere på dagen ønsket vi noe europeisk mat, og valget falt på Monsoon, restauranten i Adelphi Suites i Sukhumvit Soi 8. Vi valgte deres signaturpizza, Monsoon, til 290 baht. Det er så langt den beste pizzaen vi har smakt i Bangkok. Valget av drikke ble noe restriktivt med 95 baht igjen, som også skulle inkludere driks, så valget falt på noe så sunt som vann.

 

Alternativ 2: Ayutthaya, båt og bar

Vi bestemte oss for å ta en tur ut av byen, og valget falt på en dagstur til den gamle hovedstaden Ayutthaya, som ligger ca 100 km nord for Bangkok. Også her valgte vi å reise i en gruppe. Vi var i utgangspunktet ikke helt overbeviste om at det var den beste løsningen, men vi ble gledelig overrasket. Dagen bød på mange høydepunkter. Guiden vår, Donna, var kjempehyggelig og tok seg tid til å småsnakke med alle i løpet av dagen. Programmet starter med at vi ble hentet i minibuss klokken 7 – den tidlige starten for å unngå morgenrushet fra klokken 8. Vi blir ganske raskt fraktet over i større og mer komfortable busser.

Båttur med buffet

Pakken vi valgte kostet 1700 baht pr person. Stedene vi stoppet inkluderte Sommerpalasset, Wat Mahathat og Liggende Buddha. Lunsjbuffeen ombord på båten som tok oss tilbake mot Bangkok var uventet god. Utvalget var variert og det var godt merket hva som var hva. Dersom en ikke ønsker båtturen tilbake til Bangkok – den tar et par timer – kan en velge å spise lunsj ombord i en båt for deretter å bli med en buss tilbake til Bangkok. Dette er billigere, kun 1200 baht. Brus og alkohol må kjøpes om bord mens kaffe, te og vann er inkludert.

Dagen ble avsluttet i en «rooftop bar», So Sofitel’s Park Society, med en drink til 350 baht. Det var også mulig å velge månedens drink til halv pris. Siden vi hadde igjen 450 baht syntes vi det var helt greit å ta en cocktail nummer to. Etter det satt vi igjen med hundre baht, som rakk til et par ostesmørbrød på 7-Eleven.

 

Alternativ 3: Dream World, laks og kino

Bestill en tur til Dream World fornøyelsespark rett utenfor Bangkok. 950 baht pr person inkluderer transport til og fra hotellet, samt en lunsjbuffet og tilgang til alle karuseller og show. I tillegg satte vi av 350 baht til å prøve litt spill og leker som gokart og fiskedam og kanskje en ekstra matbit. Vær oppmerksom på at det er dobbel prising på Dream World. Hvis man er thai eller har arbeidstillatelse i Thailand er det billigere å ordne transport og kjøpe inngangsbillett selv, men for normale turister er det billigst å bestille tur. Da vi var der første gangen skulle vi ordne dette selv, men endte opp med å betale hele 800 baht i inngangsbillett.

Program:

08.30: Bli hentet der du bor.

10: Ankomst Dream World.

12–13: Lunsjbuffet.

15.30: Transport tilbake.

Med 1200 baht igjen til kveldens utskeielser kan en ta seg en fortjent massasje etter en lang dag med fart og spenning. 300 baht for en time med thaimassasje samt litt tips gjør at vi sitter igjen med rundt regnet 850 baht.

Før vi avslutter dagen på kino, må vi jo få i oss et godt måltid. På Hemingway’s er dekorasjonen og stemningen god, og ovnsstekt norsk laks med tilbehør koster 340 baht. En kald øl koster 120 baht.

Nymotens kjøpesenter

Ikke langt fra Hemingway’s ligger Terminal 21, et nymotens kjøpesenter utformet som en flyplass med mange destinasjoner. Når man reiser til sjette etasje finner man blant annet en kino. Siden vi har igjen 390 baht flotter vi på oss et «premium seat» til 200 baht. En ting som kan være godt å vite første gangen en går på kino i Thailand, er at alle må reise seg opp når nasjonalsangen spilles før filmen begynner.  De resterende 190 bahtene brukte vi på taxi hjem.

 

Her var vi:

Hemingway’s:

1 Sukhumvit Soi 14, Khlong Toei.

www.hemingwaysbangkok.com

Åpningstid:  11.30–01.00.

 

Parc Society:

So Sofitel Bangkok, 2 North Sathorn Road, Bangrak.

www.sofitel-so-bangkok.com/en/park-society.html

Åpningstid: 17–02.00.

 

Tongue Thai:

18-20 Soi Charoen Krung,38 Charoen Krung Road, Bangrak.

www.tonguethaicooking.com

 

Grand Palace:

Na Phra Lan Rd, Phra Nakhon.

Åpningstid: 8.30–15.30.

 

Wat Pho:

2 Sanamchai Road, Phra Nakhon.

www.watpho.com 

Åpningstid: 08–18.30.

 

Monsoon @ Adelphie Suites:

6 Sukhumvit Soi 8

Åpningstid: 06.00–02.00.

(Thailands Tidende utgave 6/2014 – 1. august 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge