annonse:
Statssekretær i Finansdepartementet Jørgen Næsje sier at det foregår en gjennomgang av kildeskatten. Statssekretær i Finansdepartementet Jørgen Næsje sier at det foregår en gjennomgang av kildeskatten. (Foto: Rune Kongsro)
9. oktober 2014

– Foretar gjennomgang av kildeskatten

Skrevet av 

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 inneholdt ingen ting om kildeskatten. Det betyr at den forblir uendret. Statssekretær i finansdepartementet Jørgen Næsje (Frp) sier til Thailands Tidende at det foregår en gjennomgang av kildeskatten men at det er for tidlig å konkludere om utfallet.

 

Mange nordmenn bosatt i utlandet hadde håpet at regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 skulle signalisere en fjerning av kildeskatten. Fremskrittspartiet var før valget i fjor klare på at de ønsket å fjerne denne skatten. Siv Jensen uttalte til Thailands Tidende 1. september 2013:

«…en av de tingene mange utenlandsboende er opptatte av er kildeskatten. Den har vi stemt imot og forsøkt å reversere. Vi har ikke lykkes så langt, men det kan vi gjøre noe med hvis vi kommer i regjering etter valget.»

Etter dette er Siv Jensen blitt finansminister, med ansvaret for blant annet kildeskatten. Vi spurte hennes statssekretær Jørgen Næsje:

– Kan du si noe om hva som har skjedd i denne saken? Siv Jensen lovet jo ovenfor Thailands Tidende før valget å gjøre noe med kildeskatten?

– Vi foretar nå en gjennomgang av kildeskatten, slik regjeringsplattformen mellom Høyre og FrP lover. Gjennomgangen er basert på innspill fra stortingsgruppene til Høyre og FrP som holdt en høring med kildeskattorganisasjonene. Gjennomgangen blir bred og Finansdepartementet samarbeider med Skattedirektoratet. Det er for tidlig å konkludere enda.

I et intervju med Thailands Tidende 1. mars i år sa Næsje at det var umulig å garantere at kildeksatten blir fjernet.

(Thailands Tidende Nett 9. oktober 2014)

 

Lest 2715 ganger Sist redigert 9. oktober 2014 - 06:50
annonse:

forsiden

Utgave 12 – 1. desember:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU 7 selges
( / Til salgs)

Isuzu MU 7 selges

Trommis og keyboardist
( / Tjenester)

Trommis og keyboardist

Condo Jomtien - langtidsleie
( / Leilighet til leie)

Condo Jomtien - langtidsleie

Ønsker leilighet i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Jomtien Plaza Condotel
( / Leilighet til leie)

Jomtien Plaza Condotel