annonse:
9. oktober 2014

– Foretar gjennomgang av kildeskatten

Skrevet av 
Statssekretær i Finansdepartementet Jørgen Næsje sier at det foregår en gjennomgang av kildeskatten. Statssekretær i Finansdepartementet Jørgen Næsje sier at det foregår en gjennomgang av kildeskatten. (Foto: Rune Kongsro)

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 inneholdt ingen ting om kildeskatten. Det betyr at den forblir uendret. Statssekretær i finansdepartementet Jørgen Næsje (Frp) sier til Thailands Tidende at det foregår en gjennomgang av kildeskatten men at det er for tidlig å konkludere om utfallet.

 

Mange nordmenn bosatt i utlandet hadde håpet at regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 skulle signalisere en fjerning av kildeskatten. Fremskrittspartiet var før valget i fjor klare på at de ønsket å fjerne denne skatten. Siv Jensen uttalte til Thailands Tidende 1. september 2013:

«…en av de tingene mange utenlandsboende er opptatte av er kildeskatten. Den har vi stemt imot og forsøkt å reversere. Vi har ikke lykkes så langt, men det kan vi gjøre noe med hvis vi kommer i regjering etter valget.»

Etter dette er Siv Jensen blitt finansminister, med ansvaret for blant annet kildeskatten. Vi spurte hennes statssekretær Jørgen Næsje:

– Kan du si noe om hva som har skjedd i denne saken? Siv Jensen lovet jo ovenfor Thailands Tidende før valget å gjøre noe med kildeskatten?

– Vi foretar nå en gjennomgang av kildeskatten, slik regjeringsplattformen mellom Høyre og FrP lover. Gjennomgangen er basert på innspill fra stortingsgruppene til Høyre og FrP som holdt en høring med kildeskattorganisasjonene. Gjennomgangen blir bred og Finansdepartementet samarbeider med Skattedirektoratet. Det er for tidlig å konkludere enda.

I et intervju med Thailands Tidende 1. mars i år sa Næsje at det var umulig å garantere at kildeksatten blir fjernet.

(Thailands Tidende Nett 9. oktober 2014)

 

Lest 2677 ganger Sist redigert 9. oktober 2014 - 06:50
annonse:

forsiden

Utgave 10 – 1. oktober:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Bygning og trykkeri
( / Hus til salgs)

Bygning og trykkeri

Flybilletter Bangkok-Phuket
( / Til salgs)

noimage

Land til salgs Rayong
( / Land til salgs)

Land til salgs Rayong

Condo i Pattaya
( / Leilighet selges)

noimage

View Talay 3 – 97 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3 – 97 kvm