1. november 2014

Bangkok – et mekka for kafébesøk

Skrevet av 

Det er ingen grunn til å holde seg til Starbucks når man besøker Bangkok. Det gror stadig opp trendy kafeer her. Vi har besøkt tre av de mer populære og sentralt beliggende.

 

Mr Bean Coffee Shop

Om du er fan av Rowan Atkinsons rollefigur Mr Bean – eller bamsen hans, Teddy – vil du sannsynligvis trives i en av de tre kafeene i kjeden Mr Bean Coffee Shop. I tillegg til mange engelske detaljer av typen røde telefonkiosker viser de til enhver tid Mr Bean-episoder på en svær TV-skjerm. En pappfigur av Mr Bean står i inngangen for å ta imot gjester. Det er veldig gjennomført, og det er et koselig sted å sette seg ned og nyte atmosfæren og tilbehøret.

I tillegg til kaker og kaffe så er en av forretningsideene til kjeden å servere frokost hele dagen. De tilbyr salater og omeletter, Eggs Benedict og til og med engelsk cornflakes. T-skjorter og bamser er deres mestselgende produkter i tillegg til de spiselige.

Stedet er tydeligvis drevet av noen som har taket på engelsk. På kjedens webside forklares hele historien og hvordan de i fjor fikk ordnet lisensavtalen med det engelske firmaet Tiger Aspect Productions, som er produsenten bak Mr Bean-serien. 1. desember 2013 åpnet den første kafeen i Thong Lo. I skrivende stund finnes Mr Bean på tre steder i Bangkok, og de lover å åpne flere avdelinger.

Prisnivå:

Dessert: 115-175 baht

[ annonse ]

Kaffe/Te (Medium): 65-135 baht 

Beliggenhet: 

1. Siam Square (i Siamkit-bygningen). Siam Square 8 Alley, Pathum Wan. BTS: Siam

2. Thong Lo (like ved «Market Place»). 154 Sukhumvit Soi 55. BTS: Thong Lo

3. The Walk. Kaset Nawamin,  Prasoet Manukit Rd, Ladprao

 

Cafe Marmalade

Om du ønsker deg en naturlig kaféopplevelse, kan «Cafe Marmalade – In the garden» være noe for deg, med en rustikk dekor, hvor en får en følelse av å sitte ute i en koselig europeisk hage i behagelig sommertemperatur. Planter (ikke ekte, desverre) finner du rundt om i lokalet, og de ansatte er veldig hyggelige og snakker godt engelsk. Kafeen  har et godt utvalg av mat og drikke, i tillegg til kaffe, kaker og mango med sticky rice. Kafeen ligger inne i kjøpesenteret Siam Center, og det var temmelig rolig der da vi var innom. Dette er stedet å slappe av mellom shopping-slagene.

Prisnivå:

Dessert: 40-120 baht

Kaffe/Te: 75-95 baht

Beliggenhet:

3. etasje i Siam Center. BTS: Siam

 

Mr Jones’ Orphanage

Dersom du ønsker en søt avslutning på et måltid er Mr Jones’ Orphanage et godt sted å dra til. De to kafeene, i henholdsvis Thong Lo og Siam Center, er begge sjarmerende som få. I Siam er det bamser som kjører modelltog eller sitter på små husker. I Thong Lo har bamsene en egen etasje hvor både barn og voksne kan sitte og kose seg. Begge steder selges alt av søte og saftige kaker, og en bør følge deres råd: Puss tennene etter et besøk!

Når man ankommer stedet kan det være vanskelig å se om dette er en bamsefabrikk eller en restaurant. Faktisk er det begge deler. Stedet er utviklet av australieneren Ashley Sutton (40), som også står bak tre trendy barer i Thong Lo-området, The Bookshop, The Iron Fairies og Maggie Choo’s. Man har kunnet lese om Sutton både i Time Magazine og Bangkok Post. Mannen hevder å hente sin inspirasjon fra ungdommen, da han jobbet som gruvearbeider. «Man må ty til fantasien når man befinner seg i mørket under jorda», har han forklart. Han har også forfattet en serie med barnebøker med samme navn som en av barene – The Iron Fairies. Kafeen åpnet i 2012 og har allerede mer enn 50.000 venner på Facebook.

Prisnivå:

Dessert: 90-140 baht

Kaffe/Te: 90-150 baht

Beliggenhet: 

1. 3. etasje i Siam Center. BTS: Siam

2. Seen Space, G Floor. Thong Lo Soi 13. BTS: Thong Lo

(Thailands Tidende utgave 9/2014 – 1. november 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge