Kunngjøringen kom 26. mai. Kunngjøringen kom 26. mai. Faksimile: NAVs websider
1. juni 2016

NAV beklager to måneders forsinket leveattest

Skrevet av 

NAV ventet seks uker med å informere brukerne om at de hadde glemt å sende ut leveattest. Den tredelen (ca.) av norske pensjonister over 60 som er blitt rammet har ventet forgjeves på den viktige postforsendelsen.

 

Norske pensjonister og uføretrygdede over 60 år som bor i Thailand må i år sende inn leveattest for å unngå at pensjonen stopper opp. Slik Thailands Tidende rapporterte 1. mai skulle fristen være i slutten av mai – åtte uker etter utsendelsen 1. april. Men nå viser det seg at NAV ennå ikke har sendt ut leveattestene. De blir sendt ut i første halvdel av juni.

[ annonse ]

Det er nordmenn som ikke bruker NAVs elektroniske pensjonsløsning «Din pensjon» som er blitt rammet av dette. Vi har fått henvendelser fra folk som har gått og ventet på å få leveattesten i postkassa i lengre tid nå. Disse vil nå få en ny 8-ukers frist fra og med utsendelsen fra NAV i juni.

 

Ventet seks uker med å informere

Seniorrådgiver Marianne Pedersen i Kommunikasjonsavdelingen i NAV har fremskaffet følgende forklaring fra gjeldende fagavdeling:

– Som det fremgår av nyhetssak publisert på nav.no 26. mai ble leveattester til alderspensjonister og uføretrygdede ved en feil kun sendt elektronisk i «Din pensjon» i begynnelsen av april. Feilen som førte til manglende utsending av brev i papir ble systematisk oppdaget gjennom rutinemessig kontroll av utsendingsloggene. Kontrollen ble gjennomført medio april.

– Da må vi nesten spørre: Hvorfor ventet dere seks uker med å informere om dette?

– Når vi skulle informere om at brevet ikke ble sendt med post i april, ønsket vi samtidig å si noe om når brevet ville bli sendt ut.  Det er beklagelig at det tok flere uker.  

 

Ca. to tredeler bruker elektronisk løsning

– Vet dere ca. hvor stor prosentandel av mottakerne av leveattest som er rammet av forsinkelsene?

– Vi har ikke eksakte tall på hvor stor andel av de som skal motta leveattester som benytter NAVs elektroniske pensjonsløsning «Din pensjon». Generelt kan vi si at bruken av den elektroniske løsningen øker raskt. I 1. tertial i år benyttet 65 prosent av alle som søkte om pensjon den elektroniske selvbetjeningsløsningen.

Hvis nordmenn i Thailand er representative betyr det altså at ca. en tredel har gått og ventet forgjeves på leveattesten.

Som Thailands Tidende skrev 1. mai så oppfordret NAV folk til å ta affære hvis de ikke hadde mottatt noen leveattest innen 15. mai. Den fristen blir nå isteden i siste halvdel av juli.

(1. juni 2016. © Thailands Tidende)

Lest 1567 ganger Sist redigert 2. juni 2016 - 16:00

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter