annonse:
1. oktober 2016

Lederartikkel: Problemer for Telenor

Skrevet av 

Telenor-eide Dtac har mistet sju prosent av sine kunder det siste året. I samme periode har True Move fått ti prosent flere kunder, og om trenden fortsetter vil True Move om et år ta over Dtacs plass som nest største mobiloperatør i Thailand. Aksjekursen til Dtac er heller ikke noe å skryte av for tiden. Den er mer enn halvert på ett år.

 

En av årsakene til det dårlige 2. kvartalet i år kan nok være problemene vi rapporterer om i denne utgaven. Telenors thailandske partner havnet nemlig i offentlighetens søkelys da han sto frem med forsvar av det omstridte Dhammakaya-tempelet, som sperret inngangen da politiet skulle utføre en arrestordre på abbeden. I kampens hete dukket det opp facebookkampanjer hvor Dtacs kunder ble oppfordret til å skifte mobilleverandør.

 

Religion er mye mer sentralt i det thailandske samfunnet enn det norske. Meningene om Dhammakaya-tempelet er sterke både blant tilhengerne og kritikerne – og har satt gemyttene i sving her. Vi overlater til andre å ta stilling i saken, og vil også ha notert at vi respekterer folk som er villig til å stå frem med kontroversielle synspunkter de føler sterkt for. For øvrig ville tilfeldighetene ha det til at vi i denne utgaven også har en reportasje fra tempelets avdeling i Hof i Vestfold, hvor de rapporteres å være et populært innslag i hverdagen og lærer trauste nordmenn å meditere.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2016 – 1. oktober 2016)

Lest 203 ganger Sist redigert 7. oktober 2016 - 14:16
annonse:

forsiden

Utgave 10 – 1. oktober:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Bygning og trykkeri
( / Hus til salgs)

Bygning og trykkeri

Flybilletter Bangkok-Phuket
( / Til salgs)

noimage

Land til salgs Rayong
( / Land til salgs)

Land til salgs Rayong

Condo i Pattaya
( / Leilighet selges)

noimage

View Talay 3 – 97 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3 – 97 kvm