1. januar 2017

Ønsker seg rike kinesere

Skrevet av 

Juntaen har i høst slått ned hardt på såkalt Zero Dollar-turisme fra Kina – det vil si pakketurer som selges til under kostpris, men hvor inntektene kommer fra overprisede varer og tjenester i samarbeidende butikker, restauranter og annet i Thailand. Det har naturlig nok ført til færre kinesiske turister i Thailand, og at målet om ti millioner kinesiske turister i 2016 ikke blir nådd.

Nå har imidlertid turistmyndighetene laget en ny strategi overfor Kina. De har bitt seg merke i at nærmere en halv million kinesere årlig reiser utenlands for å gjennomgå medisinske inngrep – såkalt medisinsk turisme. Dette er snakk om meget rike folk, og antallet har økt raskt. I 2020 antas det å være snakk om 800.000 kinesere som er villige til å bruke store summer på best mulig medisinsk behandling. Det er ifølge Bangkok Post snakk om at mange vil leie privatfly for den slags reiser.

I dag er det Singapore som dominerer dette markedet, mye på grunn av at det der er mange som snakker kinesisk. Hvis Thailand fokuserer mer på å tilby service på kinesisk til dette markedet, vil de kunne lykkes stort, ifølge Diana Chou, som er grunnleggeren av L’Voyage, et reisebyrå i Hong Kong som har mange velstående kinesiske kunder. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

Les også

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter