[ annonse ]
Kinesiske pakketurister loses på en kjapp tur gjennom Walking Street i Pattaya. Kinesiske pakketurister loses på en kjapp tur gjennom Walking Street i Pattaya. Foto: Dag Ekeberg
25. november 2023

Sliter med å få tilbake kinesere – kun 30% av 2019-nivå

Skrevet av 
[ annonse ]

2023 var året da kineserne skulle komme tilbake til Thailand for alvor. Men antallet ligger langt under prognosen. En fem måneders visumfri periode virker ikke å hjelpe.

 

Siste året før pandemien ankom det 10,98 millioner kinesere i Thailand. Prognosen fra turistmyndighetene (Tourism Authority of Thailand – TAT)  for i år var opprinnelig på 5 millioner ankomster. Hittil er det imidlertid kun ankommet 3,01 millioner, så det ligger nå an til ca. 3,3 millioner ankomster, som utgjør kun 30 prosent av tallet i toppåret 2019.

 

Thailand har hatt et ambivalent forhold til kinesiske turister. Antallet ble mer enn doblet på kun to år, fra 2014 til 2016. Og klagene kom raskt. Det var snakk om at kun en liten del av profitten for disse pakketurene forble i Thailand. Turene kalles Zero Dollar Tours, fordi de er så billige at reiseoperatøren ikke kan tjene penger på å selge reiser. Det de tjener penger på er å tvinge med seg pakketuristene til forhåndsutvalgte butikker og restauranter hvor arrangøren tar en prosent av omsetningen.

 

LES: Tjener lite på kinesisk boom (1. august 2015)

 

Thailands Tidende

[ annonser ]

Kinesisk turisme i Thailand opplevde en dramatisk økning i årene 2009 – 2016. Fra 775 000 ankomster til nesten ti millioner. Ankomster fra ASEAN-land har også økt mye, men ikke så dramatisk, og Europa-tallene har enda mindre dramatikk. (Ill: TT, Kilde: TAT).

 

Det ble også fort fullt på vegnettet på turiststeder som Phuket og Pattaya, hvor store turistbusser skapte kaos. Det ble slått ned på dette i 2016, hvor en stor operatør kalt OA Transport ble anmeldt og fikk 2155 busser konfiskert, slik vi rapporterte (link under). Enden på denne saken ble faktisk etter at operatøren ble frifunnet i retten i september 2017. OA hevdet at de selv var offer for kinesiske uærlige operatører.

 

LES: Slår ned på kinesisk pakketurisme – ytterligere 2155 busser konfiskert (10. september 2016)

 

Da restriksjonene for pakketurisme i Kina endelig opphørte etter pandemien var den thailandske regjeringen raskt ute med bekymring for kaotiske forhold igjen. De var engstelig for en stor bølge kinesere.

 

LES: Kinesiske Zero Dollar-turer gjenoppstår etter pandemien – regjeringen bekymret (2. april 2023)

 

Turoperatører var imidlertid av en annen mening. De mente at visumreglene var for strenge og kompliserte:

 

LES: Turoperatører bekymret over strengere visumregler for kinesere (1. mai 2023)

 

Bekymringsmeldingen i mai kan ha gitt seg utslag i en ny policy i september.

 

25. september i år ga nemlig regjeringen visumfri tilgang til kinesere i en fem måneders periode. Den visumfrie tilgangen er den samme som nordmenn alltid har hatt, nemlig 30 dagers opphold.

 

Dette har ennå ikke hatt noen positiv effekt på antall kinesere. Det hevdes at det tar tid før en ny policy får effekt, og folk stiller spørsmål om hvorfor dette kun skulle vare i fem måneder.

 

Turistmyndighetene (TAT) forsøker å finne forklaringer på nedgangen. De viser til dårlig økonomiske tilstander i Kina, til en skyteepisode i et kjøpesenter i Bangkok og til et par spillefilmer i Kina som har skapt frykt i Kina for turisme.

 

Blant annet dreide det seg om en film om hvordan kinesere på ferie i Thailand ble bortført og tvunget til å jobbe gratis.

 

TAT har nå inngått et samarbeid med en stor kinesisk reisetjeneste kalt Fliggy, som eies av Alibaba Group. De skal markedsføre ferie i Thailand overfor det kinesiske markedet.

 

Thailandske myndigheter har gjennom årene ikke helt fått bestemt seg om de ønsker så mange kinesere som mulig, eller om de vil ha begrensninger. Det har ikke vært ført en langsiktig politikk på området.

 

Det har hittil i år vært 23.88 millioner utenlandske ankomster til Thailand. Det vil si at det ligger an til i overkant av 26 millioner for hele 2023. Det betyr at turismen definitivt er på vei tilbake mot toppnoteringen på 40 millioner i 2019.

 

Men kineserne utgjør ikke lenger en så stor andel. I 2019 utgjorde de 27 prosent av alle ankomster til Thailand. I år blir det ca. 12 prosent.

 

Historien om kinesisk turisme til Thailand dreier seg om eksplosjonsartet økninger, som vi har rapportert:

 

LES: Antall kinesere tidoblet på seks år (1. september 2015)

 

LES: Ny kinesisk boom – 32 prosent økning i september (30. oktober 2019)

 

Det var inntil pandemien slo til, akkurat tidsnok til å ødelegge kinesisk nyttår 2020, som er den perioden det kommer flest kinesere til Thailand:

 

LES: Kinesisk forbud mot pakketurer dagen før kinesisk nyttår (25. januar 2020)

 

(© Thailands Tidende. 25. november 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)