1. januar 2017

Ingen ambassademøter i år

Skrevet av 

Den norske ambassaden i Bangkok har hatt som tradisjon å arrangere informasjonsmøter i januar/februar hvert år. Vanligvis har det vært møter i Pattaya, Phuket, Cha-am og Udon Thani. I år blir det imidlertid ikke noe av dette. 

Ambassaderåd Merete Alvestad Henriksen opplyser at grunnen er at de relevante fagetatene i Oslo ikke lenger kan prioritere disse møtene hvert år. – Hvorvidt møter vil bli gjennomført i 2018 vil bli avgjort senere, sier hun.

– Vet du hvor mange år disse møtene pågikk?

– Så vidt vi kan se startet ambassadens informasjonsmøter opp i 2005. Deretter ble møtene utvidet med representanter fra NAV og Helfo fra 2009. Skatteetaten og Barne- Ungdoms- og Familiedirektoratet har også deltatt en gang hver.

– Har ambassaden vurdert å arrangere møter alene, uten folk fra Oslo? Og eventuelt kun arrangere møte i Pattaya, hvor det vel er desidert flest deltakere?

– Ambassaden er i ferd med å se på hvilke type møter vi eventuelt vil kunne tilby som erstatning for de siste års informasjonsmøter. 

Alvestad Henriksen opplyser at det også vil legges opp til at de av de fremmøtte som har behov for det, skal kunne søke om pass i etterkant av møtet.

– Når konsept og tidspunkt er klarlagt vil dette bli publisert på våre nettsider og på Facebook. Thailands Tidende vil også bli informert.

[ annonse ]

Det av fjorårets møter med flest deltakere foregikk på Jomtien Garden Resort 9. februar. Det møtte ca. hundre personer opp. Tilstede var NAV Pensjon, NAV Internasjonalt og Helfo, i tillegg til ambassadens personell på visum og konsulære saker. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge