[ annonse ]
Konsulatet i Pattaya Konsulatet i Pattaya
31. august 2023

Konsulatet i Pattaya: – Prosessen med å finne en ny honorær konsul er igangsatt

Skrevet av 
[ annonse ]

Nordmenn som har brukt konsulatet i Jomtien lurer nå på hva som skjer ettersom konsul Stig Vagt-Andersen er i ferd med å pensjonere seg.

 

Kommentarer på sosiale medier tyder på at mange er engstelig for at konsulatet blir stengt, og man må dra inn til Bangkok for å få ordnet ting.

 

Vi stilte spørsmål til kommunikasjonsrådgiver Henrik Hoel i Utenriksdepartementet:

 

– Kan du redegjøre for situasjonen angående dette konsulatet? Når går konsulen av? Jobber dere med å finne en erstatning for ham? Vurderes det å legge ned konsulatet?

 

Svaret er som følger:

[ annonser ]

 

– Honorær konsul Stig Vagt-Andersen har etter en formidabel innsats over flere tiår nå signalisert at han ønsker å fratre senere i år. Konsulatet i Pattaya har vært i virksomhet i over 25 år og gjennom årene hatt en stor portefølje med høyt servicenivå. De siste årene har imidlertid antall henvendelser til konsulatet gradvis blitt redusert sammenlignet tidligere år.

 

Hoel fortsetter:

 

– Prosessen med å finne en ny honorær konsul i Pattaya er igangsatt men vil, i Thailand som i andre land, ta tid. Dette fordi det er en rekke formelle krav som skal oppfylles og godkjenninger som skal gis – også fra thailandske myndigheter. Dette innebærer at ambassaden ikke nå kan opplyse når eventuell ny konsul vil kunne tiltre.

 

(© Thailands Tidende. 31. august 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)