STERKT FRA POLITIET: – Noen vet knapt nok hvor i verden de befinner seg, uttalte politiadvokat Asbjørn Onarheim. STERKT FRA POLITIET: – Noen vet knapt nok hvor i verden de befinner seg, uttalte politiadvokat Asbjørn Onarheim. Faksimile: Bergens Tidende
1. januar 2017

Politiet mener jentene blir utnyttet

Skrevet av 

Politiet har et helt annet bilde av massasjebransjen enn det Thailands Tidende har funnet ut ved å intervjue thaier i bransjen. Politiet mener bakmenn tar alt og at jentene blir grovt utnyttet.

 

29. november var det en stor politiaksjon i Bergen. 16 steder som tilbyr thaimassasje ble besøkt av politispanere. Årsaken var at det ifølge politiet har vært en oppblomstring i massasjesalonger som fungerer som bordeller.

Etter aksjonen var det omtale i norske aviser, og det var basert på uttalelse fra politiet. Åtte personer ble siktet for hallikvirksomhet.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim sa blant annet følgende til VG:

– Det er ressurssvake unge jenter som jobber på disse stedene. Mange kan ikke engelsk eller norsk, noen vet knapt hvor i verden de befinner seg. Det er helt uvisst om de i det hele tatt tjener noe på å selge sex, eller om bakmenn- og kvinner tar alt.

Les: Sexsalg i Oslo: – Jentene tjener godt, ingen klager

Les: Mennene er snille og rause

[ annonse ]

Dette strider mot det vi i Thailands Tidende vet om thaier som driver massasjedrift, så vi tok kontakt med politiadvokaten:

– Er disse uttalelsene basert på generelle antakelser om bordellvirksomhet eller har politiet spesifikk informasjon om thailandske miljøer?

– Opplysningene gitt herfra bygger på opplysninger fra konkret sak. I pågående straffesak har fornærmede, en ung thailandsk jente, som prostituerte seg forklart at hun kun mottok penger fra halliken til daglig underhold. Politiet har beslaglagt et betydelig kontantutbytte hos den halliksiktede. Det understrekes at opplysningene knytter seg til enkelttilfeller som politiet etterforsker.

Bergens Tidende dekket også aksjonene grundig. Der sto det blant annet å lese:

– Disse jentene (...) har som regel svært lange arbeidstider, og bor under kummerlige forhold.

I politiets egen pressemelding heter det at «innsamlet informasjon viser at unge, ressurssvake, thailandske jenter jobber under uverdige forhold for å tjene penger til bakmenn og -kvinner i sexmarkedet, og at det forekommer menneskehandel».

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge