1. april 2017

Orakelet svarer: Statsborgerskap for thaier

Skrevet av 

Etter ni år i Norge søkte min thailandske kone i juni 2016 om norsk statsborgerskap. På grunn av rundskrivet fra Thailands ambassade i Oslo i september – der de skriver at norsk statsborgerskap vil medføre tap av det thailandske – trakk hun søknaden.

UDI åpner nå etter det vi leser for dobbelt statsborgerskap for thaier, men hva er Thailands politikk her? Dette er veldig forvirrende. Mange av våre bekjente er i samme situasjon. Om vi får bekreftet at også Thailand godtar dobbelt statsborgerskap vil vi sende ny søknad.

Hilsen JT

 

Svar: Send ny søknad

Du har rett i at dette kan være forvirrende. Thailands Tidendes nettavis skrev i fjor høst flere artikler om dette, etter at rundskrivet du nevner fra den thailandske ambassaden dukket opp. Vi skrev også i forrige måned at UDI igjen åpner for dobbelt statsborgerskap for thaier.

Det har nå gått over et halvt år siden utspillet fra ambassaden i Oslo, og vi har ikke sett noen nye utspill derfra. Vi har heller ikke sett tilsvarende utspill fra andre thailandske ambassader, og ei heller fra sentralt hold i Bangkok. Det er derfor lite som tyder på at det har skjedd noen policyendring fra Thailands side. Utspillet i september redegjorde for prosedyrer og lovens bokstav, men i praksis blir ikke denne loven håndhevet.

Ambassaden svarte i oktober på spørsmål fra Thailands Tidende at de var pålagt å rapportere til innenriksdepartementet i Bangkok når de får beskjed fra UDI om at en thai er blitt norsk statsborger. Men dette er ikke noe nytt, og det har ikke vært til hinder for at mange thaier i Norge nå har dobbelt statsborgerskap.

[ annonse ]

Vi har ikke hørt om thaier som er blitt fratatt sitt thailandske statsborgerskap i slike tilfeller, så på bakgrunn av det vi  vet i dag bør det være greit å gjenoppta søknadsprosessen om norsk statsborgerskap.

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2017 – 1. april  2017)

Sist redigert 2. april 2017 - 17:37
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge