[ annonse ]
Orakelet svarer: Norsk førerkort?
1. juni 2017

Orakelet svarer: Norsk førerkort?

Skrevet av 

En norsk kamerat er på besøk og vil låne bilen. Jeg lurer på om det er lov å kjøre her med norsk sertifikat? Og hvis ikke, hva slags problemer han kan havne i hvis han kjører likevel?

Hilsen A. S.

 

[ annonse ]

Svar: Problem ved ulykker

Din kamerat trenger et internasjonalt førerkort. Som turist i Thailand kan man kjøre på internasjonalt førerkort i inntil tre måneder. De som oppholder seg her lengre enn det trenger et thailandsk førerkort.

Hvis han kjører med et norsk førerkort kan han risikere at forsikringsselskaper vil nekte utbetaling hvis han havner i en ulykke. Han risikerer også bot hvis han blir stoppet. Boten er offisielt på 400 baht, men dette kan avhenge mye av hva slags politi han treffer på.

Internasjonalt førerkort kan fås hos NAF i Norge. Det kan bestilles via www.naf.no ved å sende kopi av ordinært førerkort og to passbilder. Det tar ca. 8–10 virkedager før man mottar kortet i posten. Det koster 275 kroner, eller 175 hvis du er medlem. Du må være bosatt i Norge (registrert i folkeregisteret) for å kunne få et slikt førerkort. 

NAF tilbyr både ettårig og treårig internasjonalt førerkort, men ifølge NAF er det kun den ettårige varianten som er godkjent i Thailand.

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2017 – 1. juni 2017)

Lest 204 ganger
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

forsiden

Utgave 6-2017 (1. juni):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven