[ annonse ]
Prisene 28. august i år. Prisen i dag er 4-5 baht lavere. Da kostet Gasohol 91 og Gasohol 95 (den rimeligste typen) nesten det samme, men nå er Gasohol 91 nesten to Baht billigere pr liter. Prisene 28. august i år. Prisen i dag er 4-5 baht lavere. Da kostet Gasohol 91 og Gasohol 95 (den rimeligste typen) nesten det samme, men nå er Gasohol 91 nesten to Baht billigere pr liter. Foto: Dag Ekeberg
11. november 2023

Bensinmangel – så lite skulle til

Skrevet av 
[ annonse ]

Et antall bensinstasjoner rundt om i landet var tomme for bensin denne uken, og det var ifølge representanter for bransjen først i går, fredag, at situasjonen var tilbake til normalen. 

 

Bensinmangelen gjaldt Gasohol 91 og Gasohol 95, som er bensintypene her, blandet med etanol.

 

Årsaken til bensinmangelen var at disse bensinstasjonene hadde sluttet å fylle på lagrene 1. november, i påvente av en prisreduksjon 7. november, som følge av nye subsidier vedtatt av regjeringen.

 

Da bensinstasjoner begynte å gå tomme for drivstoff rundet 5-6. november, var det plutselig uvanlig mange stasjoner som bestilte påfyll av bensin, og det ble en lang kø som varte i flere dager.

 

Dette viser hvor lite slingringsmonn det er i distribusjonskjeden av drivstoff. Hvis folk på et tidspunkt – av en eller annen grunn – begynner å hamstre drivstoff vil stasjonene raskt gå tomme og det vil ta tid å etterfylle. 

[ annonser ]

 

Regjeringen vedtok nylig å sponse Gasohol 91 med ytterligere 2,5 Baht pr liter og Gasohol med 1 Baht pr liter fra 7. november og foreløpig i tre måneder fremover. 

 

Prisen nå etter reduksjonen ligger 34,48 Baht pr liter for Gasohol 91 og 36,25 Baht pr liter for Gasohol 95. Prisen var tidligere i høst over 40 Baht pr liter for Gasohol 95.

 

Regjeringen, via Energidepartementets talsmann Pongpol Yodmuangcharoen, har nå i ettertid gått ut og minnet om at det er en strafferamme på inn til sju års fengsel for manipulering av tilbudet av drivstoff. 

 

Ifølge en artikkel i avisen Thansettakij News, referert i The Nation, skylder forhandlere på myndighetene for situasjonen som oppsto, mens Energidepartementet nekter for at det er deres feil.

 

(© Thailands Tidende. 11. november 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)