1. september 2017

Ledige hoteller under kremasjonen

Skrevet av 

Det er fortsatt godt med ledige hotellrom i Bangkok under kremasjonen til avdøde Kong Bhumibol Adulyadej i oktober.

 

I forbindelse med kremasjonen av avdøde Kong Bhumibol Adulyadej har det i mediene kommet frem at det vil bli trafikkaos i Bangkok, og det har blitt antydet av det kan være en fordel for turister å oppholde seg andre steder.

Men det er fullt mulig å besøke Bangkok i dagene 25–29 oktober. Selv om det er forventet at flere millioner thaier kommer til Bangkok, vil de fleste besøke byen kun for dagen – og de aller fleste den 26. oktober, da selve kremasjonen skjer. En sjekk Thailands Tidende har gjort viser at det er lett å få hotellrom disse dagene.

 

Ti millioner

At sannsynligvis rundt 10 millioner thaier allerede har vært i Bangkok for å vise sin respekt, kan også medføre at det blir mindre trafikk enn ventet. De trafikale problemene vil skyldes både mange tilreisende og ikke minst sikkerhetsforanstaltninger. I tillegg vil kortesjer med flere hundre offisielle utenlandske gjester medføre at trafikk stopper opp.

Om en ønsker å reise ut av Bangkok bør en være forberedt på at det blir svært tett trafikk. Selv om en kjører motsatt vei av de fleste biler vil det bli vanskelige kjøreforhold.

[ annonse ]

 

Ikke dyrt

Thailands Tidende har sjekket hotellprisene og det er lite som tyder på at den forventede tilstrømningen av millioner av sørgende thaier har hatt noen stor innvirkning på belegg og priser. Vi har sjekket sju hoteller. Tre av disse ligger ved elven Chao Phraya, ett i Chinatown og ett i Khao San. Bare et av hotellene, Riva Arun Bangkok – 700 meter fra det Sanam Luang – er fullt. De andre hotellene har ikke satt opp prisene natt til 25. oktober.

Faktisk er prisene lavere enn i november. Dette viser at de aller fleste sørgende vil bo hos slekt, eller bare dra til Bangkok på dagsbesøk.

--------------------------------

 

FAKTA: Råd for turister

* Disse dagene vil det være fornuftig å vise respekt. Det gjør en gjerne ved å bære et svart sørgebånd, en hvit blomst eller gjerne også en sort overdel/skjorte med lange ermer. 

* Reis ikke til Sanam Luang, hvor kremasjonen skal foregå, uten å være korrekt og pent antrukket.

* Vær forberedt på at det blir restriksjoner på lydnivå på utesteder og annet. Sannsynligvis blir det ikke salg av alkohol noe sted i landet den 26.

* Vær også forberedt på et stort sikkerhetsopplegg og kaotiske forhold i trafikken. Skal du til flyplass bør du vurdere å få rom på et hotell i flyplassens umiddelbare nærhet.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2017 – 1. september 2017)

Sist redigert 13. oktober 2017 - 20:33
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge