[ annonse ]
26. oktober 2017

Svenske Jonas bak minnesang om kongen (video)

Skrevet av 
[ annonse ]

Åtte thailandske artister fremfører her en minnesang om avdøde Kong Bhumibol. Det er i dag kremasjonen foregår på Sanam Luang i Bangkok. Der er det plass til 110.000 mennesker. Alle de andre som vil vise sin respekt gjør dette på et utall av arrangementer rundt om i landet. Landet er i dag et hav av sortkledde mennesker som viser kongen den siste ære. Mange butikker og restauranter er stengt.

 

Sangen forteller om livet til kongen og hvorfor han var en så viktig person i mange thaiers liv. Det spesielle med sangen er at den er på engelsk, i motsetning til de mange hundre sangene om kongen på thai.

– Da kongen døde i oktober i fjor ble alle konserter umiddelbart avlyst, så jeg hadde godt med tid, sier den populære sangeren Jonas Anderson til Thailands Tidende. – På den tiden var det vel 200-300 sanger på thai om kongen, men kun én ny sang om kongen på engelsk.

Jonas Anderson ble født i 1972 i  Fryksände i Värmland, og er kjent som «den hvite mannen som synger thai». Som åtteåring flyttet han med familien til Thailand, og har siden det klatret til topps som en av landets mest populære folkemusikere.

Jonas sier at kongen var opptatt av de viktige problemer for landet, som flom, tørke og trafikkaos, ikke fordi han måtte eller fordi det var jobben hans, men fordi han var som en far for thaiene.

Pattaya

[ annonser ]

Krysset Pattaya Second Road og South Road i ettermiddag. Vegene var sperret og det var lange køer med folk. (Foto: Prakaiphet Thungchan)

 

Pattaya

Et folkehav i sort ved Wat Chai på South Pattaya Road i ettermiddag. (Foto: Prakaiphet Thungchan)

(© Thailands Tidende 26. oktober 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Phileas Fogg i Pattaya
( / Til salgs)

Phileas Fogg i Pattaya

Thailand i Norge (kart)