1. september 2017

Lederartikkel: Minst mulig skatt!

Skrevet av 

Vi har i denne utgaven et intervju med en nordmann som gjerne ville fortelle om sin gode erfaring med den norske skatteetaten. De ga ham grundige råd om hvordan han skulle få redusert skatten ved å utnytte skatteavtalen mellom Norge og Thailand.

 

Det var godt å høre en slik historie, for det har versert en del historier om saksbehandlere som har forsøkt å stikke kjepper i hjulene for nordmenn i Thailand. 

 

Så lenge det finnes en skatteavtale mellom de to land, så skal man som norsk borger selvsagt utnytte den til fulle for å ende opp med minst mulig skatt. Vi har ikke noe problem med å anbefale folk å betale lite skatt,  spesielt når man ser hvordan norske politikere og byråkrater sløser med skattepengene.

 

Så er spørsmålet hvor lenge nordmenn kan nyte godt av denne skatteavtalen og måten den tolkes på. Som Thailands Tidende rapporterte i februar i år er det forhandlinger mellom de to land om en ny avtale. Vi tipper at det er Norge som har tatt initiativ til forhandlingene og at de ønsker å gjøre det vanskeligere å dele skatten mellom de to land slik at man ender opp med lite total skatt.

 

[ annonse ]

Det var også et utspill fra en lokal skattesjef i Cha-am, som ble rapportert av oss 1. april i år. En thailandsk dame, som hjelper nordmenn med å betale skatt her, leverte inn en klage på skattesjefen. Den falt ikke i god jord, og sjefen proklamerte at heretter måtte nordmenn skatte for hele inntekten sin i Thailand, og at den norske ambassaden skulle bekrefte hva nordmenn har i total inntekt. Saken gikk inn til regjeringen i Bangkok. Vi vil på nyåret finne ut om det blir gjort alvor av truslene.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2017 – 1. september 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge