Regissør Theo Hogben flankert av Kim Karlsen (tv.) og Jan- Helge Haugeplass fra Child Care Thailand. Regissør Theo Hogben flankert av Kim Karlsen (tv.) og Jan- Helge Haugeplass fra Child Care Thailand. Foto: Dag A. Ekeberg
1. oktober 2017

Geilofolk gir til barnehjem

Skrevet av 

Organisasjonen Child Care Thailand har base på Geilo. Her er givergleden stor. Det hele startet med gaver til hjemmet Baan Jing Jai i Pattaya. Det samarbeidet er avsluttet, men fem andre hjem har kommet til isteden.

 

Vi har tatt en prat med Jan-Helge Haugeplass og Kim Karlsen i organisasjonen Child Care Thailand. Det er nå to år siden vi skrev om dem sist. Da fortalte de om oppstarten. Haugeplass kom ved en tilfeldighet forbi barnehjemmet Baan Jing Jai i Pattaya, og fattet interesse for forholdene der. Han begynte å ta med kofferter med klær til barna hver gang har var i Thailand.

 

Ikke lenger Baan Jing Jai

To år senere er aktiviteten for oppadgående. De har nå samarbeid med fem barnehjem, men faktisk ikke lenger med Baan Jing Jai. Haugeplass forklarer:

– De ønsket ikke å signere en samarbeidsavtale som innebar forbud mot salg av klær. Vi har forståelse for det, så vi gikk hver våre veier uten noen vonde følelser, selv om det var her det hele startet for oss.

De har nå avtale med fem ulike hjem: Glory Hut Foundation (Pattaya), Boonchoo Home (Sattahip), Camillian Social Center (Rayong), Power of Love Childrens Home (Hua Hin) og Chaiyapruk Childrens Home (Bangkok).

 

FAKTA: Child Care Thailand

► Grunnlagt på Geilo 1. februar 2015 av Jan-Helge Haugeplass (46) og Kim Karlsen (38). Det er seks personer i styret, inkludert en thailandsk dame som bl.a. hjelper til med oversettelser.

[ annonse ]

► Organisasjonen samler inn ting som klær og leker, samt også pengemidler, som blir omsatt til matvarer etc. før det gis videre til barnehjemmene. De samarbeider for tiden med fem ulike hjem.

► Er å finne på web (www.ccthai.org) og Facebook.

 

Varer heller enn penger

– Våre medlemmer ønsket å se bilder av det som ble kjøpt inn til barnehjemmene, så vi besluttet i 2016 at vi ikke lenger gir penger direkte til barnehjem, men går til innkjøp av mat og utstyr som vi tar bilde av og legger ut på nett.  

Haugeplass fortsetter: – Vi tar kontakt med hjemmene i forkant og spør hva de trenger. Så går vi på lokalmarked i Jomtien og handler varer som vi så tar med og overlever. Hver eneste krone som kommer inn fra private går nå til innkjøp av mat etc. 

 

Kontainerlaster

I 2016 fikk de samlet inn penger til en kontainer til Thailand. Det var nemlig samlet inn over et tonn klær som lå og ventet på forsendelse. Kontainerforsendelsen kostet 28.500 kroner, og beløpet ble akkurat nådd.  

 – Vinteren 2017 har gått med til å hente og ta imot klær og vise bilder på Facebook, i håp om nye donasjoner. Nå i oktober skal vi sende en ny kontainer på ca. to tonn fylt med klær, bamser, leker og andre artikler. 

Haugeplass forteller at den kontaineren er sponset av to privatpersoner som hver ga 15.000 kroner. Gavene kom i julen og ble øremerket transport.

Geilo

Foreningens faste sjåfør Tuk reagerte raskt da flommen rammet Sakon Nakhon. (Foto: Privat)

 

Bidro under flommen

– Vi har også bidratt med klær i nødsituasjoner, som ved flommen i Sakon Nakhon, forteller Haugeplass. Sjåføren Tuk, som de bruker fast, tok kontakt med Sawang Rojina Sattahip Emergency. De fikk med seg sju esker med klær opp til den flomrammede provinsen. 

 

Bokser og grasrotandel

– I 2017 har vi også anskaffet noen innsamlingsbokser som vi har fått satt ut på flere steder på Geilo, som jo er vår base, men også en i Oslo foreløpig. 

Det vanker også litt penger via Norsk Tipping: – Vi er medlem av Grasrotandelen, noe som gjør at vi får inn litt midler tre ganger i året fra Norsk Tipping til markedsføring og profilering av Child Care Thailand utad. Men dette er midler som er øremerket, og kan derfor ikke brukes i Thailand.

--------------------------

 

Lager dokumentarfilm

Nå skal det lages dokumentarfilm om arbeidet til Child Care Thailand. Det er regissøren Theo Hogben som reiser på egen regning og gir sin tid gratis for å lage filmen. Jan-Helge Haugeplass forklarer:

– Filmen skal promotere vår organisasjon, og vise hva vi gjør hjemme i Norge, med innsamling av klær, sortering og pakking.  Men vi ønsker også å vise hva vi gjør i Thailand, både i forkant og under et besøk på barnehjemmene.  

Hogben forteller om mange timer med film de nå tar med seg hjem til Norge. Det vil nok ta minst en måned å sette det sammen til en dokumentar, sier han.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2017 – 1. oktober 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge