20. oktober 2017

Sjømannskirke-show sendte Rorbua-duoen ut på veien igjen (video)

Skrevet av 

NRK-suksessen «Du skal høre mye» fra Rorbua i Tromsø gjenoppstår i fem lokale forestillinger i julen. Inspirasjonen til gjenoppstandelsen fikk duoen Skoglund & Myhre fra en opptreden på Sjømannskirken i Pattaya i 2014. Her kan du se opptak derfra.

 

Forestillingen samlet fullt hus. Mange gjester var oppe på scenen, hvorav den mest kjente nok var Bjørn Wirkola. Storhopperen fortalte en litt grov vits, og tok et noe ustøtt nedslag fra scenen, på oppfordring fra Skoglund. Showet i Pattaya var så populært at de måtte avvise 50 personer ved inngangen.

– Inspirasjonen til å ha fem show i Tromsø før jul er hentet fra gjenforeningen på kjerka. Derfor la vi forestillingene i Tromsø til julen, så kan vi si litt om julens egentlige innhold, forteller Trond Myhre på sedvanlig spøkefullt vis til Thailands Tidende. 

 

Revet vekk på to dager

Artister er gjerne veldig opptatte av å promotere egne opptredener og utgivelser før disse finner sted, men kompisene Myhre og Skoglund merket fort hvor etterlengtet showet var da billettene ble revet vekk på to dager. 

– Kan vi nå forvente at dere for alvor børster støvet av tangentinstrument og mikrofoner? 

– Det kan jeg ikke si noe om ennå, vi vurderer en turne, men skal ha møte om det først. Vi gjør nå først fem show i Tromsø før jul, i form av julebordshow på The Edge, sier Myhre. 

[ annonse ]

 

LES: Rorbu-pianisten foretrekker Pattaya

LES: Rorbua gjenoppsto i Pattaya

LES: Rorbu-stemning med Rune Larsen

 

Fått mange tilbud

Ifølge avisa iTromsø var begge enige om at hvis det skulle bli et gjensyn med dem på scenen, så måtte det bli nå. Tilbudene fra både arrangører og TV-kanaler har kommet jevnt og trutt opp gjennom årene, men endelig passet det for både Skoglund og Myhre.

– For å sitere Benny Andersson og Björn Ulvaeus: «Årsaken til at ABBA aldri har blitt gjenforent er at vi ikke har krangla, ikke har vært blakke og ikke har gått på dop». Der har jeg og Tore i grunn bare vært heldige, sier Myhre til iTromsø, og fortsetter:

– Det er klart vi måtte gå noen runder og tenke på det, men vi bestemte oss for å kaste krykkene og gjøre dette en gang til.

Dette var tidenes NRK-suksess på underholdningsfronten da serien ble tatt av skjermen i 2004. Interessen rundt de nye showene kan tyde på at det fortsatt er et ønske blant folk å se programmer på «gamlemåten».

 (© Thailands Tidende 20. oktober 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge