26. oktober 2017

Svenske Jonas bak minnesang om kongen (video)

Skrevet av 

Åtte thailandske artister fremfører her en minnesang om avdøde Kong Bhumibol. Det er i dag kremasjonen foregår på Sanam Luang i Bangkok. Der er det plass til 110.000 mennesker. Alle de andre som vil vise sin respekt gjør dette på et utall av arrangementer rundt om i landet. Landet er i dag et hav av sortkledde mennesker som viser kongen den siste ære. Mange butikker og restauranter er stengt.

 

Sangen forteller om livet til kongen og hvorfor han var en så viktig person i mange thaiers liv. Det spesielle med sangen er at den er på engelsk, i motsetning til de mange hundre sangene om kongen på thai.

– Da kongen døde i oktober i fjor ble alle konserter umiddelbart avlyst, så jeg hadde godt med tid, sier den populære sangeren Jonas Anderson til Thailands Tidende. – På den tiden var det vel 200-300 sanger på thai om kongen, men kun én ny sang om kongen på engelsk.

Jonas Anderson ble født i 1972 i  Fryksände i Värmland, og er kjent som «den hvite mannen som synger thai». Som åtteåring flyttet han med familien til Thailand, og har siden det klatret til topps som en av landets mest populære folkemusikere.

Jonas sier at kongen var opptatt av de viktige problemer for landet, som flom, tørke og trafikkaos, ikke fordi han måtte eller fordi det var jobben hans, men fordi han var som en far for thaiene.

Pattaya

Krysset Pattaya Second Road og South Road i ettermiddag. Vegene var sperret og det var lange køer med folk. (Foto: Prakaiphet Thungchan)

[ annonse ]

 

Pattaya

Et folkehav i sort ved Wat Chai på South Pattaya Road i ettermiddag. (Foto: Prakaiphet Thungchan)

(© Thailands Tidende 26. oktober 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge