[ annonse ]
22. september 2019

Tips: Seks turistmål utenfor allfarvei

Skrevet av 
[ annonse ]

Tre tusen jettegryter, jordbær av norsk kvalitet, endeløse teplantasjer og et tempel bygget av tomflasker. Glem øyene i Syd-Thailand, vi tar deg med til seks steder nord for Bangkok.

 

Det er skjærgårdene i syd som er det mange forbinder med Thailand. Men der har de fleste allerede vært, så vi gir deg nå isteden tips om seks spesielle steder du kanskje ikke har hørt om før. Med egen bil, eller leiebil, åpner mulighetene seg opp.

 

Isan er ikke førstevalget på turistlista, men mange nordmenn har bosatt seg der, og kan gi tips om mange spennende steder utenfor allfarvei. Vi har besøkt steder i henholdsvis Ubon Rachathani og Sisaket.

 

Nord-Thailand er for de fleste synonymt med Chiang Mai. Ikke langt fra byen ligger landets høyeste fjell, Doi Inthanon. Men for norske turgåere er det ikke spesielt spennende. Fjelltoppen er dekket av vegetasjon. Her er det ingen tregrense som i Norge.

 

[ annonser ]

Ta isteden turen lenger nord i den langstrakte provinsen, hvor Doi Ang Khang er et utfartsmål for syklister og telt-turister. Og helt inne mot grensa til Myanmar er det en forsøksstasjon i landbruk som er verdt et besøk. Her får du jordbær som har norsk kvalitet!

 

Så har vi også fått med oss en blomsterprakt i provinsen Chayiaphum, og et spektakulært sett med fossefall i Kanchanaburi, som kan besøkes etter en times kjøring på en dårlig grusvei. Men det er verdt turen.

 

LES: Nordiske forhold på forsøksstasjon

LES: Pa Hin Ngam – nasjonalpark mellom tre landsdeler

LES: Kanchanaburi har det meste

 

Her har du seks steder utenfor allfarvei:

 

 
Sam Phan Bok, Ubon Ratchathani. Som navnet antyder finner du her hele tre tusen jettegryter på breddene til Mekongfloden.

 

 

 
Doi Ang Khang, Chiang Mai. Utfartssted for syklister og teltturister. Forsøksstasjonen på grensen til Myanmar er verdt et besøk.

 

 

 
Pa Hin Ngam, Chaiyaphum. Sjeldne blomster blomstrer i juni måned, men dette stedet er verdt et besøk året rundt. 

 

 

 
Huay Mae Khamin, Kanchanaburi. De fleste forbinder denne provinsen med broer og jernbanebygging, men ta en titt på dette spesielle stedet!

 

 

 
 Choui Fong Tea Plantation, Chiang Rai. Endeløse marker med teplantasjer. Og du kjøper selvsagt med deg litt te fra fabrikkutsalget.

 

 

 
Wat Lan Khuad, Sisaket. Tempelet bygget av en million flasker. Dette er noe du garantert ikke har sett andre steder.

(© Thailands Tidende. 22. september 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)