[ annonse ]
1. september 2009

Norsk minstepensjonist fikk sjokkerende trekk

Skrevet av 
[ annonse ]
En norsk minstepensjonist bosatt i Bangkok har en skrekkhistorie å fortelle til Pattaya Tidende. Mannen, som ønsker å være anonym, ble i juni i fjor trukket 5.700 kroner fra sin utbetalte minstepensjon. Grunnen var et inkassokrav fra helt tilbake i 1986 som Namsmannen i Oslo bestemte skulle trekkes via pensjonsutbetalingen. Problemet var at kravet var sendt til feil adresse i Thailand, og nordmannen mottok aldri brevet.

Etter å ha brukt advokat på saken ble det enighet om å trekke 700 kroner pr måned istedenfor 5.700. Advokaten, som heller ikke ønsker å stå frem ved navn, sier at nordmannen stod oppført i såvel folkeregister som NAV Utland med korrekt adresse, og kan ikke forstå at brevet var sendt til feil adresse med mindre det var en bevisst handling. Namsmannens trekk var gjort på grunnlag av en beregning av levekostnader i Thailand. Den angjeldende måneden satt nordmannen igjen med 3.340 kroner å brødfø kone og to barn på i Bangkok. Da advokaten ba om å få se hvilke beregninger som lå til grunn for at man skulle kunne leve i Thailand på dette beløpet, kunne Namsmannen angivelig ikke fremvise dette, men var isteden villig til å komme til et forlik.

Advokaten sier til Pattaya Tidende at det antageligvis er mange nordmenn i samme posisjon i Thailand, og at man ikke automatisk skal akseptere norske myndigheters trekk. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 12/2009 - 1. september 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)