[ annonse ]
Erik Espeset Erik Espeset foto: Helge Heyerdahl
2. oktober 2012

- Thailand viser vei med naturgass

Skrevet av 
[ annonse ]

- Thailand er i verdenstoppen når det gjelder å ta i bruk naturgass som drivstoff, mens Norge er en dinosaur, mener Hexagon-sjef Erik Espeset.

- Norge henger virkelig etter og opptrer som en dinosaur innen drivstoffteknologi, mener Espeset, som leverer komposittanker for transport av LPG-gass i Thailand.

Det klages av mange på at Norge ikke er aktive nok innen produktutvikling, og har oljeressursene som en komfortabel sovepute. I virkeligheten forskes og utvikles det produkter som slår an i hele verden, og nå er det Hexagon som står foran et gjennombrudd med sine tanker for transport av gass langs landeveien. En stor kontrakt med thailandske PTT gjør underverker for firmaets bunnlinje.

Vi var til stede på Felix Konferansesenter i Oslo da konsernsjef Erik Espeset la frem Hexagons kvartalsrapport.

- Flaks med timingen

- Hvordan kom denne kontrakten i stand?

- Her var det snakk om at vi hadde en god idé til et produkt, så var vi heldige med timingen, og til slutt hadde vi rett og slett flaks med at gassmarkedet kom så sterkt som det gjør nå akkurat i det vi hadde utviklet denne teknologien, forklarer Espeset, som legger til at utviklingen skjer i samarbeid med datterfirmaet Lincoln Composites.

Han kan fortelle at gass er den nye trenden, og Thailand er i front.

[ annonser ]

- Globalt ser vi en sterk etterspørsel etter gass som energi, jeg vil gå så langt som å kalle det en megatrend. Jeg pleier å si at olje, bensin og diesel er altfor fine råvarer til å brenne i en forbrenningsmotor. Til det er gass perfekt, og vi er glade og stolte over at vi nå kan bidra til å gjøre transporten av LPG-gass enklere og mer kostnadseffektiv i Thailand.

Espeset siet at komposittankene har mye lavere vekt enn dagens stålbeholdere. Hexagon leverer allerede lignende teknologi til andre land i regionen, som Malaysia, Vietnam og Indonesia.

Stor leveranse

Som Thailands Tidende meldte den 1. august i år, så har Hexagon fått tilslag på en leveranse på hele 55 titantanker som skal leveres til firmaet SC Group, en underleverandør til det statlige oljeselskapet PTT.

På verdensbasis utgjør Thailand det største markedet for veitransport av naturgass fra rørledningstilknyttede hovedstasjoner til fyllestasjoner. Det er for øyeblikket mer enn 1500 trailere med ståltanker i drift i landet. På grunn av lavere vekt og større transportkapasitet gir titantanker en reduksjon i drivstoffforbruket på mer enn 60 prosent i forhold til stålbeholdere, i følge Lincoln Composites.

(Thailands Tidende utgave 8/2012 - 1. oktober 2012)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)