[ annonse ]
1. november 2013

Bygger Alzheimer-resort i Chiang Mai

Skrevet av 
[ annonse ]

Et sveitsisk firma ved navn Vivo Bene investerer 250 millioner baht i et helsesenter for Alzheimer-pasienter. Stedet er Dok Saket i Chiang Mai-provinsen. Resorten på 22 rai er under bygging og er ment å være ferdig om et drøyt år. Det loves at de første pasientene skal kunne ankomme i februar 2015.

Det sveitsiske firmaet har fått en spesiell godkjenning fra Board of Investment som gjør at de kan eie landet samt få arbeidstillatelse for de sveitsiske arbeiderne som vil ta seg av de i all hovedsak sveitsiske pasientene. Kapasiteten er satt til 90 pasienter.

Daglig leder i firmaet, Bernhard Rutz, er den største investoren i prosjektet. Han uttaler til Bangkok Post: «Thailandsk kultur har høy respekt for de eldre.» Det er en av årsakene til at Thailand er valgt. Kostnadsnivå er en annen årsak. Rutz sier at det i snitt koster nærmere en halv million baht pr måned å tilby omsorg for en Alzheimer-pasient i Sveits. En normal sveitsisk pensjon er på omlag 200.000 baht. Firmaet vil derfor tilby Alzheimer-pasienter som reiser til Thailand å betale 5.800 franc, som tilsvarer ganske nøyaktig 200.000 baht. (dae)

(Thailands Tidende utgave 9/2013 – 1. november 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)