[ annonse ]
1. oktober 2015

700.000 løshunder

Skrevet av 
[ annonse ]

Resultatet fra fjorårets nasjonale hundeundersøkelse er publisert. Den viser at det skal være ca. 8,5 millioner hunder totalt sett i Thailand. Blant disse anslås det at det finnes 700.000 løshunder.

Det var departementet for husdyrutvikling (Department of Livestock Development) som nylig kommenterte undersøkelsen overfor Bangkok Post. Prapas Pinyocheep sa at løshunder er urene, bråkete og kan skape trafikkulykker og spre sykdom. Han sa at dagens metode for å håndtere løshunder ikke går til problemets kjerne, underforstått at religion og kutyme i Thailand forbyr å ta livet av dyr, slik at det er vanskelig å kontrollere bestanden.

Rabies er ikke veldig utbredt i Thailand og dødeligheten har etter hvert blitt veldig lav, kun en liten håndfull hvert år. Men 90 prosent av alle tilfellene av rabies kommer fra hunder, hvorav 60 prosent fra løshunder, ifølge departementet. Det er vanskelig å vaksinere løshunder mot rabies, oppgis det.

Siden en tispe kan få opptil ti valper pr år er potensialet for økning i bestanden stor. Myndighetene forsøker å takle problemet ved hjelp av sterilisering, plassering i offentlige og private hundegårder samt å oppfordre folk til å adoptere løshunder.

Thailands Tidende skrev i fjor flere ganger om turisters problemer med løshunder i Cha-am. Nordmenn der arrangerte et møte med myndighetene i sakens anledning. Meldinger fra Cha-am tyder imidlertid på at problemet med løshunder som angriper gående, syklister og mopedister i turistområdene er like stort som før. Andre turiststeder er heller ikke frie for løshunder. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2015 – 1. oktober 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)