[ annonse ]
1. mars 2017

Det satses på Chiang Mai

Skrevet av 
[ annonse ]

Juntaen har utpekt Chiang Mai til å bli en av tre «smarte» provinser, sammen med Phuket og Khon Kaen. Blant annet skal Chiang Mai – hvor 80 prosent av innbyggerne er bønder – bli et forsøkslaboratorium for landbruk. Det er det statlige organet Digital Economy Promotion Agency (Depa) som har bevilget 36 millioner baht til utvikling av smarte landbruksmetoder.

Det er Maejo University som skal lede utviklingen. De utvikler trådløse sensorer som skal styre vanningsanlegg og skal introdusere droner for å spre sprøytemidler og gjødsel. Dronene kan også oppdage brann og måle luftkvalitet. Som kjent er det i Nord-Thailand store problemer med smog i luften som følge av at bøndene brenner av store landbruksområder før den nye sesongen starter.

Direktør Phongsak Ariyajitphaisal i Depa uttaler til Bangkok Post at de også vil fokusere på turistindustrien. De har utviklet en app som inneholder historisk informasjon om åtte turistattraksjoner, som ledd i forsøket på å få FN til å gi byen benevnelsen World Heritage City.

Neste områder i «smart by»-prosjektet er helse og sikkerhet, og det er bevilget 520 millioner baht til disse områdene.

Chiang Mai får også oppmerksomhet fra næringslivet. Det thailandske programvareselskapet Prosoft Comtech satser nå 300 millioner baht på en 90-rai næringspark for teknologifirmaer. Oon IT Valley skal være i drift i mai måned, blir det opplyst. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2017 – 1. mars 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)