[ annonse ]
1. april 2017

Derfor kom ikke NAV

Skrevet av 
[ annonse ]

16. mars holdt ambassaden et informasjonsmøte på Jomtien Garden Hotel i Pattaya. Drøyt hundre personer møtte opp (se referat på thailandstidende.com). Opprinnelig var ambassadens informasjonsmøter avlyst i år, grunnet at NAV og Helfo ikke ville ta turen. Men etter hvert bestemte ambassaden at de i det minste burde avholde ett møte, og valget falt på Pattaya.

Vi tok kontakt med NAV og spurte hva som var årsaken til at de ikke lenger vil ta turen til Thailand. De svarte ved å vise til et brev som ble sendt ambassaden 9. februar – som for øvrig var i seneste laget, siden disse møtene har pleid å vært avholdt i månedsskifte januar/februar.

I brevet står det at årsaken til at de ikke lenger vil delta på informasjonsmøter i utlandet er at Stortinget har vedtatt at digital kommunikasjon  skal være hovedregelen når offentlig sektor kommuniserer med innbyggerne, og at «i dag er de aller fleste innbyggerne våre digitale». Interessant nok mottok vi dette brevet i scannet versjon, så det kan virke som om NAV selv ennå ikke er helt digitale, selv om de forventer at brukerne skal være det.

NAV minner for øvrig om at NAV Internasjonalt ble nedlagt 1. september i fjor, så saker fra nordmenn i utlandet blir nå behandlet av disse tre avdelingene: NAV Arbeid og ytelser, NAV Familie- og pensjonsytelser og NAV Kontroll.

Brukerne kan komme i kontakt med NAV via nav.no. Der logger man på via «Ditt NAV» med en av fem identifikasjonsmetoder  – BankiD, BanklD på mobil, BuypasslD, Commfides eller MinJD. Det er i tillegg mulig å ringe til kontaktsenteret på nummer 55 55 33 33. Det finnes også et eget nummer for saker som gjelder brukere i utlandet: 21 07 37 00. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2017 – 1. april  2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)