[ annonse ]
1. april 2017

Bedrifter får gratis websider

Skrevet av 
[ annonse ]

Små og mellomstore bedrifter i Thailand kan nå få en gratis mobiltilpasset webside fra Google Thailand. Det kreves imidlertid at de undertegner en avtale om å bruke annonseredskapene til Google («Mobile ad service platform»). 

Lederen for forretningsutvikling (B2B) hos Google Thailand, Saranee Boonritthongchai, sier til Bangkok Post at det er 2,7 millioner små og mellomstore bedrifter i Thailand men kun ti prosent av disse har en webside. 

Av de ti prosentene som har webside er det vanlig at websiden er designet for flere år siden og at den kun er tilrettelagt for PC. Med den rivende utviklingen i mobilmarkedet i Thailand mener Google at det er penger å tjene på å ha websider som er tilpasset alle skjermstørrelser. 70 prosent av befolkningen i Thailand bruker smarttelefon, sier statistikken. 

Google har valgt Thailand som et av en liten håndfull land hvor de vil sponse utviklingen av mobiltilpassede nettsider. Årsaken er at Thailand ligger langt etter Vesten i utviklingen.

En undersøkelse har vist at det i snitt tar 12 sekunder å laste ned en gjennomsnittlig webside i Thailand. Men mobilbrukere er utålmodige, halvparten av dem gir opp hvis de må vente mer enn tre sekunder. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2017 – 1. april  2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)