[ annonse ]
1. mai 2017

Thaibokser gift på Kongsberg

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er ikke så vanlig at thaimenn gifter seg i Norge, men et unntak finnes nå på Kongsberg. Det dreier seg om en thaibokser ved navn Nong Bee Kiatyongyut, som i sin karriere vant hele 300 matcher.

Kona heter Julie Ervum, men i boksekretser er hun kjent som Julie Renée Duangyai. Hun er intervjuet i Laagendalsposten i forbindelse med at hun nå tilbyr opplæring innen sporten.

Det var en ren tilfeldighet at Julie endte opp i Thailand og startet med thaiboksing. Hun var lærerassistent på en britisk skole i Kina i ett år. Hun hadde fri en måned sommeren 2013, og søkte litt på nettet etter spennende ting i Asia. Hun la merke til at mange anbefalte thaiboksing, og tok dermed turen til Koh Samui. Der ble hun hektet på sporten – og også på en av øyas beste utøvere. Kjæresteparet giftet seg på stranden i hans hjemby Nakhon Si Thammarat i fjor sommer. Han har bodd på Kongsberg siden februar, da visumet gikk i orden.

Etter at korsbåndet til Julie røk under trening har hun måttet droppe konkurranser. Men hun har ikke gitt opp sporten. Nå er hun og ektemannen instruktører i thaiboksing i klubben Dragonfire Muay Thai. Folk kommer helt fra Oslo for å bli trent av en boksemester fra Thailand. 

Det er ikke tillatt med thaiboksekamper i Norge. Vanlig boksing ble tillatt i fjor, og miljøet er veldig skuffet over at ikke også thaiboksing ble lovlig

De som melder seg inn i klubben må skrive under en kontrakt på at man aldri bruker thaiboksing utenfor gymmen – med unntak av i selvforsvar.

Julie sier til Laagendalsposten: 

– En kan fint nøye seg med å skyggebokse og være med på fitnessdelen på treningene. Noen bruker det som terapi og andre ønsker bare å komme i bedre fysisk form. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)