[ annonse ]
1. mai 2017

Skolejentene elsket Albert fra Åsane

Skrevet av 
[ annonse ]

En gruppe ungdommen fra Åsane menighet tilbrakte vinterferien i Thailand. Det ble en vellykket tur, ikke minst for Albert Skjelbred (til venstre på det store bildet), som ble offer for rene Justin Bieber-tilbedelse fra skolejenter i Ubon-provinsen. 

En medelev ved navn Isabell Stinessen Haugen forteller:

– Allerede på den første skolen da vi satt i en ring fikk jentene øynene opp for Albert. Han sang en låt, og alle de thailandske jentene begynte å skrike. De sto også i kø etterpå for å ta bilder av og med ham.

Menighetsungdommen trodde først at årsaken var Alberts flott sangstemme, men opptøyene fortsatte på andre skoler, uten at det var sang med i bildet. De fant ingen forklaring på fenomenet.

Thailands Tidende kan jo hjelpe litt til med en forklaring: Thailandske jenter liker vestlige gutter som er kortklipte og velstelte. Jo lysere i huden desto bedre. Og det skader heller ikke hvis man har en viss likhet med den svenske Luk Tung-stjernen Jonas Andersson, som har vært populær i Isan i en årrekke.

De norske ungdommene ble imponert over hvor lydhøre elevene i Thailand var. De forteller til Åsane Tidende at da de 90 elevene på skolen skulle stille seg i en sirkel var bord og stoler ryddet bort på 30 sekunder. Åsane-gjengen var enige om at i Norge ville mest sannsynlig lærerne selv måtte tatt  jobben med å flytte møblene.

Før besøkene på ulike skoler i Ubon – en provins som har vært misjonsmark for nordmenn i mange år – var gjengen på tolv ungdommer og åtte voksne på besøk i slummen i Bangkok, hvor de blant annet besøkte Lovsanghjemmet som drives av Det norske misjonsselskap. Der er det mange barn av rusmisbrukere som oppholder seg fra sju om morgenen til fem om kvelden.

De norske ungdommene opplevde områder hvor ulik mafia styrte og politiet holdt seg unna. De fortalte om dyre biler parkert utenfor falleferdige hus, og maskerte folk under motorveiene. Sistnevnte kan nok ha vært bygningsarbeidere, som liker å beskytte ansiktet når de jobber.

[ annonser ]

En kanal full av søppel og plastposer gjorde sterkt inntrykk, spesielt barna som badet der. De samme barna lekte også på skinnegangen til en jernbane som gikk innimellom husene i slummen.

Ungdommen fra Åsane kom hjem igjen fra Thailand med en stor grad av takknemlighet for de fine oppvekstsvilkårene de har i Norge. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)