[ annonse ]
1. juni 2017

Millioner av fattige får hjelp

Skrevet av 
[ annonse ]

14,1 millioner thaier hadde registrert seg i juntaens nye fattigdomsprogram da fristen utgikk 15. mai. Disse ser frem til å få økonomisk støtte fra staten. De som tjener under hundre tusen baht i året vil få tilgang til gratis offentlig transport og rabatt på strøm- og vannregningen. De som tjener under fattigdomsgrensen på 30.000 baht i året vil i tillegg få utbetalt kontantstønad. Juntaen har ennå ikke sagt noe om størrelsen på denne.

Juntaen har gått til det uortodokse tiltaket å ansette 60.000 studenter til å sjekke de 14,1 millioner søkerne, for å forsikre seg om at de faktisk er fattige. Det er finansminister Apisak Tantivorawong som sier dette til Bangkok Post. Studentene skal ha en lønn på tilsammen 700 millioner baht, men det vil bli tjent inn ved at man avslører folk som ikke hører hjemme i programmet.

Kriteriene for å komme med i programmet er for det første at man tjener mindre enn hundre tusen baht i året i inntekt. Videre må man ikke ha over hundre tusen baht i oppsparte midler. Hvis søkeren eier eiendom er det også krav til størrelsen. Leiligheter må ikke være over 35 kvadratmeter, rekkehus må ikke ha et tomteareal på over 100 kvadratmeter, og for bønder må jordbruksareal ikke overskride ti rai. Thailandske borgere over 18 år kan søke.

Finansministeren sier at undersøkelsene vil ta kun ca. én måned. De vil sjekke folks oppsparte midler og eiendommer via banker og landkontorer.

Totalt har juntaen budsjettert med 30 milliarder baht til fattigdomsbekjempelse i år. De regner med å kunne starte utbetalingene 1. oktober. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2017 – 1. juni 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)