[ annonse ]
1. juli 2017

U-tapao skal trekke 200 mrd

Skrevet av 
[ annonse ]

Etaten som styrer landets industriområder – Industrial Estate Authority of Thailand – sier at de forventer hele 200 milliarder baht i investeringer i tilknytning til utbyggingen av flyplassen U-tapao syd for Pattaya. De kaller nå området et «Aerotropolis», som betyr et samfunn hvor infrastruktur og økonomi er sentrert rundt en flyplass.

Etatens leder Veerapong Chaiperm sier til Bangkok Post at det skal vedtas reguleringer som trekker industri fra hele ASEAN-området til «Eastern Economic Corridor». Staten har 30.000 rai med land som skal kunne benyttes til industriformål.

De mener at de skal trekke til seg minst 30 store internasjonale industriselskaper i de kommende to årene. Thailandske myndigheter har bestemt seg for å prioritere visse industrigrener, som  nestegenerasjons biler, smart elektronikk, medisinsk teknologi, mat- og bioteknologi, bioenergi  og robotteknologi, samt helseturisme og velværeturisme, 

Juntaen har store ambisjoner. De mener at det innen fem år skal være 15 millioner passasjerer årlig via U-tapao, og 30 millioner innen ti år. 

Folk i Pattaya har forstått at juntaen har store planer med flyplassen, siden det bygges en svær motorvei som adkomstvei til flyplassen og industriområdet Map Ta Phut i Rayong. Den nye traseen skjærer gjennom landbruksland fra avkjøringen fra motorvei 7 øst for Pattaya og de ca. tre milene videre sydover til flyplassen. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2017 – 1. juli 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)