[ annonse ]
1. juli 2017

Japanere velger Sri Racha

Skrevet av 
[ annonse ]

Småbyen Sri Racha tre mil nord for Pattaya er blitt favorittstedet til japanere som jobber i Thailand. Det skal finnes 36.000 fastboende japanere her, og mange av disse jobber på industriområdene i Chonburi. De liker å ha enkel tilgang til jobben, samt til både Bangkok og Pattaya, og da er Sri Racha et naturlig valg.

En annen årsak til at japanere velger Sri Racha er at eiendomsmarkedet der har tilpasset seg japaneres ønsker. For mens mange andre nasjonaliteter liker å bo i egne hus eller leiligheter, velger japanere såkalte Serviced Apartments – det vil si leilighetskomplekser som fungerer som en form for hoteller for langtidsboende. Japanere kommer hit mest for å jobbe, og planlegger ofte ikke å slå rot her, så de ønsker boforhold hvor alle praktiske ting er tatt hånd om, ifølge en artikkel i Bangkok Post.

I Bangkok er tomteprisene nå så høye at i populære områder bygges det condominiumer istedenfor Serviced Apartments. Men i Sri Racha står eiendomsutviklerne friere, siden prisene er mye lavere. Det skal være 1300 slike boenheter under planlegging i byen i skrivende stund. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2017 – 1. juli 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)