[ annonse ]
1. desember 2017

Skal bli mindre byråkratisk

Skrevet av 
[ annonse ]

Militærregjeringen har satt seg som mål at det skal bli enklere å driver forretningsdrift i Thailand. De tar sikte på andreplassen blant land i regionen på Verdensbankens «Ease of doing business»-ranking. Det vil si at de må bli bedre enn Malaysia. Allerede har Thailand gått fra 48. til 26. plass i løpet av det siste året. Det satses mest på juridisk reformarbeid og digitalisering av statlige prosesser, samt effektivisering av godkjenningsprosessen til mattilsynet (Food and Drug Administration).

Ut over dette har tollvesenet blitt pålagt å drastisk redusere behandlingstiden for import og eksport av strategiske varer som gummi, ris, sukker og frossenvarer fra 60 dager til én time, ifølge Bangkok Post.

Når det gjelder åndsverk og patentsøknader så er åndsverkdepartementet (Intellectual Property Department) pålagt av juntaen å få fortgang på behandlingen av 30.000 saker som ligger på vent.

For øvrig skal det etter planen lanseres en portal på nett i 2019 som skal lose folk gjennom alt byråkratiet. Den har fått navnet «Doing Business».

Et problem i Thailand er kostnadene ved eiendomskjøp. I snitt koster det 7,3 prosent av eiendommens verdi i avgifter når man kjøper land. Snittet i regionen er 4,3 prosent. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2017 – 1. desember 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)