[ annonse ]
1. februar 2018

McDonald’s vil bli kontantløs

Skrevet av 
[ annonse ]

McThai Ltd, firmaet som driver McDonald’s i Thailand, satser hundre millioner baht på systemer som gjør at kundene kan betale kontantløst. I november ble det innført betaling med såkalt QR-kode med apper som mPay og Blue Pay. I inneværende kvartal vil Alipay og TrueMoney Wallet bli tilgjengelig.

Daglig leder Hester Chew sier til Bangkok Post at firmaet satser på å være med på myndighetenes plan om e-betaling. Her lar juntaen folk registrere seg enten med telefonnummer eller ID-kort og slipper gebyr på bankoverføringer under 5000 baht og kun to baht for overføringer på mer enn 5000 baht. Dette er lokkematen til å få registrert folk i det omfattende systemet. Riset bak speilet er at myndighetene nå får adgang til folks økonomiske data, og det blir enklere å ta skattesnytere.

McDonald’s håper at satsingen deres, sammen med juntaens programmer, vil gjøre at halvparten av kundene snart vil  betale kontantløst. Fjorårets tall var 30 prosent

Hurtigmatkjeden har også begynt å installere automatiske bestillingskiosker med digitale menyer, slik at folk slipper å fortelle en ansatt hva de ønsker å spise. Thailand er etter sigende første land i Sørøst-Asia som får disse kioskene.

Firmaet har også webside og en app hvor man kan bestille sin meny. 

Det kommer mellom 15 og 20 nye McDonald’s i Thailand i år, hovedsakelig i Bangkok, men også i andre større byer. Det var ved årsskiftet 252 utsalg i Thailand, hvorav 82 var Drive-Through og 116 var døgnåpne. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2018 – 1. februar 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)